Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заради допомоги у війні США, пробачили Кучмі "Кольчуги" - "Financial Times"

Середа, 2 квітня 2003, 10:35
Включення до антиіракської коаліції України, "країни відверто пацифістської, яка до того ж, як підозрюють, порушила ембарго, виявляє наскільки Сполучені Штати прагнуть продемонструвати широку міжнародну підтримку своєї воєнної кампанії".

Таку думку висловив у матеріалі газети "Financial Times" журналіст часопису Том Ворнер. Стаття "Вашингтон приймає Україну до коаліції" починається нагадуванням про те, що лише шість місяців тому США звинувачували президента Кучму у тому, що той дав дозвіл на продаж високотехнологічних радарів до Іраку. І ось тепер Україна приєднується до очолюваної США коаліції.

Тоді як роль деяких членів очолюваної США коаліції - таких, як Монголія і Тонґа - не дуже зрозуміла, пише автор, - Україна надала свій батальйон хімічного захисту. Однак, за словами речника українського МЗС, виключно для гуманітарних потреб.

Автор наводить точку зору посла Сполучених Штатів в Україні Карлоса Паскуаля, який заявляє, що згоду України бути частиною коаліції за роззброєння Іраку Вашингтон розглядає як підтримку своєї позиції щодо війни. Втім, такий підхід може навіть надати окремим українським компаніям дивіденди, пише автор.

"Найбільш безпосереднім наслідком членства є можливість для українських компаній попросити про роботу в якості субпідрядників американських фірм на початку першої фази повоєнного відновлення Іраку. Пан Паскуаль твердить, що в Україні є чимало конкурентноспроможних компаній - таких, як трубовиробники, - яких уже залучено до програми ООН "Нафта в обмін на продовольство", йдеться у статті "Financial Times".

Українська служба ВВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...