Зюганов поговорив з Кучмою про відновлення міні-СРСР

Середа, 2 квітня 2003, 16:48
Лідер російських комуністів повідомив, що нещодавно зустрічався з Леонідом Кучмою і закликав його створити новий союз чотирьох держав – Росії, України, Білорусі та Казахстану.

"Я нещодавно зустрічався з Кучмою і Назарбаєвим, і сказав їм: вам багато чого пробачать, якщо ви відновите союз на чотирьох принципах: єдина оборонна політика, спільна фінансова політика, єдина зовнішня політика і єдина загальнодержавна мова спілкування", - зазначив Зюганов на прес-конференції у Страстурзі, де він як делегат Держдуми Росії бере участь у ПАРЄ.

За словами Зюганова, такий союз зможе дати відповідь на виклик, який США кинули світові, почавши війну в Іраку. "Для нас і вас постає питання: як захиститися? Захиститися можна єдиним способом, об’єднавши зусилля по чотирьох позиціях".

"Ані велика Росія, ані щира Україна, ані працелюбна Білорусія не виберуться з ями і кризи поодинці", - зазначив Зюганов.

В той же час лідер КПРФ зазначив, що президент Путін не підтримує ці ініціативи, оскільки оточений "Волошиним і всією камарільєю, яка розвалювала Радянський Союз".

Українська правда, Страсбург

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування