Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр освіти примушує викладачів агітувати "за реформи президента"

Середа, 2 квітня 2003, 18:50
У середу Верховна Рада підтримала депутатський запит Микола Томенка щодо неконституційного наказу Міністра науки і освіти України про створення лекторських груп з викладачів вищих навчальних закладів по роз’ясненню громадянам пропонованих президентом змін до Конституції України.

Запит підтриманий 160 голосами "за" і спрямований на ім'я прем’єр-міністра України Віктора Януковича.

"По всій території України, зазначається у запиті, управліннями освіти обласних державних адміністрацій створюються лекторські групи з викладачів вищих навчальних закладів по роз’ясненню населенню сутності змін до Конституції України, що були запропоновані Президентом України. Крім того, як повідомляють ЗМІ, викладачів навчальних закладів включають до таких лекторських груп примусово та без додаткової оплати".

Зокрема, цитує далі прес-служба запит Томенка, 21 березня 2003 року, у приміщенні Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого відбулося зібрання (із попередньою реєстрацією викладачів) лекторської групи в Харківській області.

Представники управлінь освіти обласних державних адміністрацій пояснюють створення лекторських груп виданням відповідного наказу Міністра науки й освіти України.

Миколи Томенко наголошує, що такий наказ є грубим порушенням Конституції України, основних прав і свобод людини, свідченням ігнорування представниками виконавчої влади норм законодавства і вимагає терміново здійснити перевірку цієї інформації і проінформувати про її результати громадськість.

В разі, якщо такий наказ справді було прийнято, Микола Томенко просить прем‘єр-міністра оприлюднити його та відреагувати відповідно до чинного законодавства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування