Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА УТОЧНЮЄ, В ЯКУ САМЕ КОАЛІЦІЮ ВСТУПИЛА УКРАЇНА

Четвер, 3 квітня 2003, 13:14
Президент України Леонід Кучма заявляє, що Україна "не збирається брати участі у воєнній операції" у Перській затоці, а разом з іншими країнами "буде брати участь тільки в гуманітарній акції".

Про це Кучма заявив у четвер на зустрічі з главою КНР Ху Цзіньтао, повідомила прес-секретар глави української держави Олена Громницька.

Український лідер ще раз підкреслив, що Україна проти застосування військової сили при вирішенні міжнародних проблем.

"Україна бере участь у консолідованих зусиллях по наданню гуманітарної допомоги. Це можна назвати по-різному: солідарність, коаліція, допомога. Важливо виявити готовність, і надати своєчасну допомогу постраждалим людям, тим більше на прохання дружньої нам країни - держави Кувейт. У зв'язку з цим можна однозначно говорити про те, що ми разом у коаліції з тими державами, що також думають як запобігти можливим жертвам війни", - відзначив Кучма.

У свою чергу глава КНР підкреслив, що китайський уряд послідовний у своїй позиції стосовно Іраку. "Китай проти застосування сили для рішення міжнародних питань", - заявив він.

"Китай заклопотаний великою кількістю загиблих і поранених, і серйозними гуманітарними проблемами, що виникли через війну в Іраку", - відзначив Ху Цзіньтао.

У цьому зв'язку, підкреслив китайський лідер, Китай звертається до міжнародного співтовариства з проханням припинити війну, і спрямувати зусилля світового співтовариства для мирного врегулювання політичних і економічних питань.


Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...