Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британські журналісти солідарні з колегам у боротьбі з цензурою Васильєва

Четвер, 3 квітня 2003, 14:11
У спільному проекті резолюції Національної спілки журналістів Британії та Міжнародної федерації журналістів, підняті гості питання про соціальні й професійні умови працівників мас-медіа в Україні.

Автори проекту доповіді, яка, як очікується, буде оприлюднена у четвер, зокрема відзначають, що "всупереч Декларації доброї волі, ані український уряд, ані Європейські інституції не змогли вийти з патової ситуації, і забезпечити незалежне розслідування смерті Георгія Гонгадзе".

З'їзд також "вітає гучну кампанію українських журналістів проти всіх форм цензури і утисків свободи слова", цитують проект резолюції українські журналісти.

Окрім цього з'їзд "зобов'язує керівництво спілки подвоїти зусилля і поновити тиск на британський уряд і комітет міністрів Ради Європи".

Окремим пунктом у доповіді пропонується провести акції у Лондоні та Дубліні у районі 16 вересня з метою привернути увагу до свободи слова, тиску на уряди і вшанувати третю річницю смерті Гонгадзе.

У доповіді Генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів Ейден Уайт і президент Національної спілки журналістів Великобританії та Ірландії Джон Барсбі також пишуть про чисельні порушення свободи слова в Україні.

Окрім цього Федерація збирається говорити з європейськими інституціями про необхідність реформ в українських мас-медіа. Водночас автори доповіді вважають, що попри залякування, багато українських журналістів продовжує з гідністю виконувати професійні обов'язки.

На з'їзді присутні делегати Незалежної Медіа спілки України. З'їзд журналістів Британії співпав з дводенним візитом до Лондона прем'єр-міністра України Віктора Януковича.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування