Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович тягне у Кабмін ще одного "донецького" міністра

Понеділок, 7 квітня 2003, 13:24
Уряд пропонує кандидатуру Івана Ткаленка на посаду міністра по зв'язках з Верховною Радою, повідомив у понеділок в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна лідер депутатської групи "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш.

За словами Гавриша, це питання обговорювалося в п'ятницю на зустрічі лідерів фракцій більшості з прем'єром Віктором Януковичем і членами уряду.

Він повідомив, що Кабінет Міністрів провів попередні переговори з депутатськими фракціями і групами щодо цього питання. У той же час, відзначив Гавриш, обговорення цього питання було "досить гострим".

Лідер групи висловив думку, що це питання урядові необхідно було б обговорити з фракціями і групами Верховної Ради більш детально.

Гавриш підкреслив, що уряду і парламенту необхідно учитися приймати рішення спільно.

За його словами, Іван Ткаленко – народний депутат парламенту України третього скликання і зараз працює в апараті одного з комітетів Верховної Ради.

У парламенті минулого скликання Ткаленко входив у групу "Регіони України", був першим заступником глави комітету з питань соціальної політики і праці.

Гавриш відзначив, що лідери депутатських фракцій і груп на зустрічі висловили свої застереження у зв'язку з уведенням у міністерствах і відомствах посади заступників держсекретарів по зв'язках з Верховною Радою. На думку депутатів, це послабить ефективність співробітництва уряду з парламентом.

Як повідомлялося, посада міністра по зв'язках з парламентом передбачена указом президента країни Леоніда Кучми "Про заходи для удосконалювання взаємодії органів виконавчої влади з Верховною Радою", підписаним у березні 2003 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...