Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма, як Туркменбаши, дозволив себе трошки покритикувати

Понеділок, 7 квітня 2003, 18:28
Президент Леонід Кучма розкритикував характер обговорення конституційної реформи в деяких трудових колективах, заявивши, що воно нерідко зводиться до повного схвалення конституційних ініціатив глави держави.

Про це Кучма заявив у понеділок у Києві на нараді з главами Ради міністрів Криму, обласних, Київської і Севастопольської міських адміністрацій, повідомляє прес-секретар глави держави Олена Громницька.

"Я вдячний за підтримку основних положень конституційної реформи. Я з інтересом знайомлюся з тими ідеями і пропозиціями, які надходять від вас і ваших колег протягом місяця, що минув із дня оголошення всенародного обговорення", - сказав глава держави, звертаючись до учасників наради.

У той же час, за словами Кучми, "є інформація про те, що нерідко це обговорення зводиться до "схвалення проекту, запропонованого президентом України".

"Хочу вам відверто сказати - така резолюція зборів трудового колективу, на мою думку, мало чим відрізняється від резолюції опозиційного мітингу на лад: "засудити проект закону про зміни в Конституції України, внесений Кучмою, як неприйнятний", - сказав він.

"Ще раз підкреслюю: реформа потрібна не для Леоніда Кучми. Реформа потрібна людям, потрібна українському суспільству, нарешті, тій владі, яка прийде нам на зміну", - заявив президент.

"Опитування громадської думки свідчать - люди хотіли б знати, хто і за що повинен відповідати. І поки ми з вами, з Верховною Радою, з народом не дамо відповідь на це питання, - не варто чекати довіри людей до влади. А без цієї довіри забезпечити гідний рівень життя неможливо. Ще і ще раз говорю - немає ніякого сенсу ні в "схваленні", ні в "осуді", - підкреслив Кучма.

За його словами, метою обговорення є "дві речі": по-перше, проінформувати людей про пропоновані зміни політичної системи. "Розповісти їм правду, інакше їх будуть годувати байками про продовження повноважень президента і збільшенні кількості депутатів", - відзначив Кучма.

По-друге, необхідно "почути від усіх, хто має власну думку і може її аргументувати, конкретні пропозиції по суті реформи", сказав глава держави.

"І не потрібно мені розповідати, що для цього необхідно обов'язково бути фахівцем з питань конституційного права або порівняльної політології. У нас є безліч розумних людей з життєвим досвідом, які давно придивляються до відносин між владою і суспільством, президентом і Верховною Радою. Дайте їм можливість висловитися, а нам усім - почути їхнє розуміння. Заради цього і задумане всенародне обговорення", - підкреслив Кучма.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Севастополь пропонує Кучмі залишитися до 2006 чи Перші "народні пропозиції" з політреформи

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: