Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МІЛІЦІЯ ВІДКИДАЄ ВЕРСІЮ ВБИВСТВА КРИВЕНКА, АЛЕ ПОРУШУЄ СПРАВУ

Середа, 9 квітня 2003, 11:29
Правоохоронні органи з'ясовують причини автомобільної аварії, під час якої загинули президент "Громадського радіо" Олександр Кривенко та старший співробітник проектів ОБСЄ в Україні Гізо Грдзелідзе.

Як повідомив УНІАН прес-секретар Київської обласної міліції Микола Жукович, автомобіль, в якому вони їхали, на великій швидкості з'їхав з траси і врізався в дерево на узбіччі.

"Встановлено, що сліду гальмівного шляху на дорозі немає", - зазначив Жукович. За його словами, шляхове покриття було сухим, зустрічних машин, судячи з усього, не було. Про швидкість, з якою рухався автомобіль, говорить те, що двигун внаслідок аварії опинився у салоні.

Причину ДТП поки не встановлено. Правоохоронні органи розглядають версію технічної несправності автомобіля або можливого погіршення стану здоров'я водія в момент аварії.

Жукович зазначив, що в даному випадку, швидше за все, не треба розглядати версію навмисного вбивства.

За фактом загибелі Олександра Кривенка та Гізо Грдзелідзе порушено кримінальну справу за ст. 286 ч. 3 Кримінального кодексу України, заявив Жукович.

Зокрема, йдеться про порушення правил безпеки руху або експлуатації транспортного засобу особою, яка ним керує, що призвело до загибелі кількох осіб, уточнив Жукович.

За його словами, у випадках ДТП зі смертельними наслідками або тяжкими тілесними ушкодженнями кримінальна справа порушується автоматично.

Як сказав Жукович, за попередніми висновками, причиною трагедії може бути або те, що водій заснув за кермом, або те, що йому сталося зле. Про це, зокрема, свідчить "плавний" з'їзд автомобіля у кювет, оскільки у випадку раптової поломки автомобіля виїзд у кювет був би "різким".

За його словами, за фактом аварії буде проведено ряд експертиз, в тому числі технічна й судово-медична.

Всі документи по цій справі знаходяться в Броварському районному відділі міліції.

Як стало відомо УНІАН, на місце події виїхали журналісти, в тому числі Микола Вересень, Тарас Кузьмов, Ігор Солдатенко.

Читайте також:

Загинув журналіст Олександр Кривенко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...