Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від наклепу журналістів Піскун захистить не тільки Кучму, але і Ющенка з Симоненком

Середа, 9 квітня 2003, 15:57
Генеральний прокурор України Святослав Піскун заявляє, що найближчим часом громадськість дізнається про хід розслідування у кримінальних справах, порушених Генпрокуратурою за фактами публікації в окремих ЗМІ матеріалів, які ганьблять честь і гідність президента Леоніда Кучми.

Про це генпрокурор сказав кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в середу в Одесі після закінчення робочої наради в Одеській обласній прокуратурі.

Прокурор зазначив, що у цьому випадку мова йде не тільки про президента. З його слів, народні депутати звернулися з пропозицією, щоб Генпрокуратура розібралася з фактами недостовірних публікацій в українських ЗМІ, що ображають політиків.

"Я дійсно порушив кримінальну справу, або навіть декілька (справ), пов'язаних з образою і перешкоджанням у роботі. Це не стосується особисто президента. Там йдеться про політичних діячів", - відзначив Піскун.

"Чому тільки президент? У нас багато є політичних діячів - до них належать і Ющенко, і Симоненко, й інші, стосовно яких є образливі матеріали. Народні депутати до нас звернулися, звернулися у Генеральну прокуратуру з проханням дати оцінку цим образливим матеріалам, які стосуються не тільки президента, але і інших політичних діячів", - додав генеральний прокурор.

Він також повідомив, що "у зв'язку з цим і порушено справу за фактом декількох образливих матеріалів, тільки кого вона буде стосуватися - покаже слідство".

"За всіма цими фактами ми зараз розбираємося, і у найближчий час народ України дізнається про хід розслідування щодо цих публікацій у газетах, журналах й окремих брошурах", - сказав Піскун.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактами публікації у засобах масової інформації, брошурах, інших виданнях матеріалів, спрямованих на перешкоджання виконанню службових обов'язків і підрив авторитету президента країни, які мають образливий, наклепницький характер.

Українська організація "Інститут масової інформації" раніше повідомила, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу відносно головного редактора кременчуцького опозиційного тижневика "Інформаційний бюлетень" Тамари Просяник і публікації від 5 грудня 2002 року "За голову Гії Гонгадзе мільйон доларів".

Читайте також:

Кучма посадить всіх журналістів, які писали про плівки Мельниченка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування