Янукович відкрив Шредеру очі на консорціум Кучми і Путіна?

Середа, 9 квітня 2003, 17:59
Канцлер ФРН Герхард Шредер збирається обговорити з президентом Росії Володимиром Путіним питання міжнародного газотранспортного консорціуму у плані активізації його втілення.

Про це Шредер повідомив у середу у Берліні у ході прес-конференції, яка відбулася після закінчення його зустрічі з прем'єр-міністром України Віктором Януковичем.

"Я не закриваю очі на те, що вже три рази не відбулася тристороння зустріч, і це питання буде обговорюватися з президентом Росії Путіним", - сказав він. Найближчим часом канцлер ФРН збирається зустрітися з Путіним у Санкт-Петербурзі.

Шредер назвав даний проект "дуже важливим і правильним". "Я думаю, що три сторони (Росія, Україна, Німеччина) зацікавлені у тому, щоб він був успішним", - підкреслив він.

Канцлер ФРН також повідомив, що у ході зустрічі з Януковичем обговорювалися не тільки широкомасштабні проекти міжнародного газотранспортного консорціуму. "Ми домовилися зосередити увагу на розвитку малого і середнього бізнесу", - підкреслив він.

Зі слів канцлера, сторони також обговорили спільний "серйозний" проект щодо літакобудування, який буде розглянутий найближчим часом на державному рівні.

Чергове засідання наглядової ради з питання створення міжнародного консорціуму з управління і розвитку газотранспортних мереж України може відбутися 21 або 22 квітня у Києві.

Росія й Україна створили міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортних мереж України на паритетних засадах. На початку листопада 2002 року "Нафтогаз України" і російський "Газпром" підписали установчі документи.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Завдання Януковича - вибити у Німеччини гроші для консорціуму?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування