Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Азаров вибиватиме в ЄБРР гроші на "Укриття" та.. газовий консорціум?

П'ятниця, 2 травня 2003, 12:40
Українська делегація на чолі з першим віце-прем"єром Миколою Азаровим відбуває у Ташкент для участі у щорічних зборах Європейського банку реконструкції та розвитку, які відбудуться третього травня. Як очікується, темами переговорів з українською стороною стануть об"єкт "Укриття" та можливість залучення ЄБРР до створення міжнародного газотранспортного консорціуму.

Останні зустрічі українського керівництва, прем"єра Віктора Януковича та спікера Володимира Литвина, з верхівкою Європейського банку реконструкції та розвитку, відкрили нову тему для обговорення. Президент ЄБРР Жан Лем"єр нещодавно висловив готовність взяти участь в міжнародному консорціумі з управління українськими газотранспортними системами, зазначивши, якщо всі учасники цього проекту будуть не проти ще одного партнера. Поки залишається невідомим від кого походить така ініціатива - від ЄБРР чи від голови уряду Віктора Януковича. На щорічних зборах передбачається обговорення, зокрема, й цього питання.

Разом з тим, поки не було реакції російської сторони на можливість залучення ЄБРР як кредитора чи акціонера до створення газотранспортного консорціуму. Після двадцятого травня з візитом в Україні побуває і президент ЄБРР Жан Лем"єр. Тим часом деякі російські мас-медіа пишуть про небажання Росії бачити серед партнерів західних інвесторів, зокрема, Німеччину, і саме цим зумовлені зволікання з зустрічами.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування