Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНУ ЗАПРОСИЛИ У КОАЛІЦІЮ ЗАХИЩАТИ ПІСЛЯСАДДАМІВСЬКИЙ ІРАК

Вівторок, 6 травня 2003, 11:38
МЗС України отримало пропозиції про участь українських військових в стабілізаційних силах в Іраку. Про це заявив начальник прес-служби МЗС Маркіян Лубкивський на брифінгу у вівторок.

"У нас вже є відповідні пропозиції з цього питання, які ретельно вивчаються. З нашого боку також узагальнюються пропозиції і визначаються можливості такої участі. У зв'язку з цим проходять інтенсивні консультації з американською стороною. Безумовно, Україні є що запропонувати і про це знають наші партнери", - сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів на брифінгу в МЗС у вівторок, Лубкивський повідомив, що подібна ініціатива не виходила від польської сторони.

30 квітня в Лондоні за участю України відбулася координаційна зустріч представників країн - потенційних учасниць стабілізаційних сил в Іраку.

Як повідомляють ряд ЗМІ, Ірак планується розділити, як мінімум, на три зони - під управлінням США, Великобританії і Польщі. Президент Польщі Олександр Квасьневський заявив журналістам, що Польща веде переговори про участь українських військових в стабілізаційних силах.

Тим часом Міноборони України пояснило механізм згоди на участь українських військових в міжнародних стабілізаційних силах в Іраку.

Спочатку зацікавлена сторона повинна звернутися до МЗС України. У разі прийняття позитивного рішення про напрям українських військових в Ірак, його повинна схвалити Верховна Рада. "Тому говорити про відправку додаткових підрозділів в якісь країни, крім тих, де перебувають українські миротворці, поки передчасно", - сказав начальник прес-служби Міноборони Костянтин Хівренко, повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі.

У той же час секретар Радбезу України Євген Марчук зазначив, що Київ визначить позицію по Іраку після того, як свою позицію визначить НАТО. Про це він сказав після конференції про відносини Альянсу з Україною, яка відбулася у Вашингтоні за закритими дверми.

Генсек НАТО Джордж Робертсон заявив, що Альянс не виробив позицію щодо того, чи потрібно йому грати якусь роль в післявоєнному урегулюванні в Іраку.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

УКРАЇНСЬКІ МИРОТВОРЦІ ПОЇДУТЬ ДО ІРАКУ


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...