Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пістолет Григоришина підкидають депутатам з 1996 року

Четвер, 12 червня 2003, 16:34
Комітет Верховної Ради по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією тримає на контролі резонансні справи, пов'язані з діяльністю співробітників служби по боротьбі з організованою злочиністю МВС України, зокрема інцидент із затриманням бізнесмена Костянтина Григоришина і самогубство у приміщенні столичного УБОЗ.

Про це заявив голова парламентського комітету Володимир Стретович на прес-конференції у четвер у Києві.

Зокрема він нагадав, що справа про зберігання наркотиків і зброї, порушена стосовно Григоришина, закрита генеральною прокуратурою через відсутність складу злочину. "Тепер хтось повинен нести за це відповідальність", - сказав він.

Зі слів Стретовича, пістолет, який був ніби знайдений у Григоришина при затриманні, "декілька років тому вже фігурував в справі з підкиданням зброї", зокрема у 1996 році.

Як повідомлялося, 12 жовтня минулого року співробітники ГУБОЗ затримали Григоришина, який знаходився у машині народного депутата Володимира Сивковича.

У бізнесмена був виявлений пістолет з патронами і білий порошок. Сам він заявляє, що зброю і наркотики йому підкинули співробітники міліції. Пізніше білий порошок був знайдений в його офісі, однак співробітники підприємства також заявили, що порошок підкинуто. У рішенні Генпрокуратури від 3 червня 2003 року про закриття справи стосовно Григоришина говориться, що доказів його провини слідству зібрати не вдалося.

Після інциденту з Григоришиним була порушена ще одна кримінальна справа - за фактом перевищення службових повноважень співробітниками ГУБОЗ. У грудні минулого року Генпрокуратура затримала одного зі співробітників спецпідрозділу, який брав участь в обшуку офісу Григоришина, однак, пізніше він був відпущений на свободу. У травні поточного року начальник ГУБОЗ Юрій Черкасов повідомив, що справа, порушена відносно співробітників ГУБОЗ, закрита у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Також на прес-конференції Стретович підкреслив, що комітет тримає на контролі справу про самогубство директора філіалу №10 Київського центру соціально-трудової реабілітації інвалідів Олександра Зарічного, який 12 червня викинувся з вікна будівлі столичного УБОЗ. "Необхідно з'ясувати - було це самогубство чи приховання слідів злочину", - сказав він.

Стретович нагадав, що у приміщенні Головного управління МВС України у Києві два роки тому стався схожий випадок, і у тій справі залишилося без відповідей багато питань.

Як повідомлялося, у червні 2000 р. з вікна будівлі ДУ МВС України у Києві під час допиту викинувся заступник начальника податкової інспекції одного з районів Києва, затриманий напередодні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...