Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плющ попереджає Кучму не "ставити крапку, за яку буде жаліти"

Понеділок, 2 червня 2003, 12:16
Олександра Омельченка, "який і не думав йти в опозицію, туди виштовхують", вважає Іван Плющ. За його словами, ситуація навколо Київського міського голови не нова, "її витоки слід шукати кілька років тому".

"Я не буду цитувати своєї розмови з Леонідом Даниловичем, коли відбувалося перше призначення Омельченка на пост голови Київської міськдержадміністрації. Тоді всі думали, що, мовляв, подумаєш - черговий голова. А от коли через два роки у Омельченка "стало щось виходити", почали з'являтися у Олександра Олександровича "доброзичливі друзі", головною рисою яких є найгірша - заздрість", заявляє Плющ.

На його думку, саме тоді і з'явилися питання до Омельченка, які, за словами нардепа, були, по суті, "питаннями стосунків Омельченка з владою". Але, як наголосив Плющ, справи Омельченка "говорили самі за себе", і Кучма "добре ставився" до нього.

"Я неодноразово був на різних урочистостях, коли відкривали у Києві великі і почесні об'єкти, і чув, як тепло висловлювався президент. Але потім почалася політична кампанія, нові вибори, і Омельченко насмілився очолити політичну партію, не декларуючи при цьому опозиційність. І тоді вже було обурення, був гнів: "якщо йдеш на вибори, то йди з Богом!", - зазначив Плющ.

Він також нагадав "злополучний" указ президента від 11 лютого 2002 року про призначення Шовкуна тимчасово виконуючим обов'язки голови Київської міськдержадміністрації. (19 лютого Кучма цей указ скасував).

"Я був одним з тих, хто не був близько знайомим з Омельченком, - зазначив Плющ, - але коли вийшов указ, я сказав, що відчуваю у ньому не суть питання, а скоріше форму, і заявив тоді президентові, що не царська це справа - воювати з людиною, яка щось робить. Кучма тоді зрозумів - чи те, що я просив, чи те, що й інші говорили, - але втухло. Втім, як бачимо, втухло і вчахло воно ненадовго", - сказав Плющ.

Він також висловив переконання, що "час, яким все вимірюється, невдовзі розставить всі крапки". "І я б не хотів, - підкреслив Плющ, - щоб Леонід Данилович поставив ту крапку, за якою б довго жалів".

Якщо ж президент все таки звільнить Омельченка з посади голови КМДА, то це, на думку Плюща, "буде ще один крок, яким він увійде в нашу історію не з кращої сторони". Крім того, переконаний Плющ, таке рішення суперечитиме інтересам киян, які вже тривалий час віддають свої голоси саме за Омельченка.

Останнім часом знову почали точитися розмови щодо звільнення Омельченка з посади голови Київської міської державної адміністрації, цього разу - у зв'язку з досягненням ним граничного віку державного службовця (9 серпня Омельченку виповнюється 65 років).

Відповідно до ст. 23 Закону "Про державну службу", "Граничний вік перебування на державній службі становить 60 років для чоловіків і 55 років для жінок". Цей термін також може бути продовжений, але "не більш ніж на 5 років".

Проте Омельченко водночас обіймає виборну посаду голови міськради, а її дана норма законодавства не стосується.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...