Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма задобрював і більшовиків, і Ющенка

Середа, 4 червня 2003, 18:31
Президент України Леонід Кучма обговорив з лідером фракції "Наша Україна" Віктором Ющенком питання взаємодії фракції з парламентською більшістю.

Як повідомила прес-секретар президента Олена Громницька, Кучма й Ющенко обговорили також питання політичної реформи, запропонованої президентом, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як сказав журналістам постпред президента Олександр Задорожній, у глави держави відбулася зустріч з одним з керівників "четвірки", який "готовий підтримати положення про участь парламенту в формуванні уряду". "Є всі можливості домовитися", - сказав він.

У інтерв'ю журналістам лідер групи "Народний вибір" Микола Гапочка повідомив, президент також зустрівся з лідером фракції "Наша Україна" Віктором Ющенком. Зі слів депутата, Ющенко підтримав парламентсько-президентську форму правління.

Гапочка повідомив, що в понеділок президент планує зустрітися з усіма керівниками парламентських фракцій і груп.

***

Зустріч же Кучми, яка відбулася у середу з лідерами 9 фракцій більшості, була присвячена економічним законопроектам, відправці військових до Іраку та політреформі.

Координатор парламентської більшості Анатолій Толстоухов в інтерв'ю журналістам повідомив, що в ході зустрічі "президент був толерантним і самокритичним відносно позицій, які він займав на початку, зокрема, щодо двопалатного парламенту". "Є всі підстави, щоб рухатися вперед щодо політичної реформи і отримати результати, яких ніхто не чекав", - сказав він.

Зі слів Задорожнього, в ході зустрічі президента з "дев'яткою" він підкреслив, що "готовий до консенсусу, оскільки є чіткі натяки на можливість домовитися, які звучать від представників всіх фракцій".

Задорожній також висловив думку, що в парламент може бути внесений єдиний законопроект про політичну реформу в Україні.

Як повідомлялося, в цей час існують два законопроекти - президентський і розроблений спеціальною парламентською робочою групою.

"Президент підкреслив, що позиція представників "четвірки" (чотирьох опозиційних фракцій: КПУ, СПУ, БЮТ, "Наша Україна") значною мірою змінилася. І це не вчорашня позиція", - сказав Задорожній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...