Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГЕНПРОКУРАТУРА ВВОДИТЬ ГРОМАДСЬКІСТЬ В ОМАНУ - ТИМОШЕНКО

Середа, 2 липня 2003, 14:54
Блок Юлії Тимошенко спростовує інформацію Генеральної прокуратури України про те, що лідер БЮТ відмовилася відповідати на питання представників Департаменту юстиції США у справі екс-прем'єра Павла Лазаренка.

Як йдеться у заяві БЮТ, Тимошенко дала письмові відповіді на всі питання американських слідчих, при цьому не поінформувала про це представників Генпрокуратури.

Тимошенко також висловила подив у зв'язку з тим, що Генеральна прокуратура, яка не є учасником цього процесу, намагається "дискредитувати опозиційних політиків України".

Генпрокуратура України у вівторок поширила повідомлення про те, що Тимошенко відмовилася давати свідчення по "справі Лазаренка". За даними прес-служби ГПУ, Тимошенко подала представникам Департаменту юстиції США заяву, де вказала, що вважає "украй небезпечним давати сьогодні відверті свідчення", тому скористається правом, передбаченим статтею 63 української Конституції.

Ця стаття з розділу про права, свободи й обов'язки громадян вказує, зокрема, що особа не несе відповідальність за відмову давати свідчення або пояснення щодо себе, членів родини або близьких родичів, коло яких визначається законом.

Після відмови свідчити по "справі Лазаренка" в Україні представники Департаменту юстиції США офіційно запросили Тимошенко для дачі свідчень у США. На цю пропозицію вона відповіла, що готова прибути до Америки у випадку відшкодування американським урядом витрат на її поїздку та її адвоката. Однак і там лідер БЮТ збирається скористатися своїм конституційним правом відмовитися від дачі свідчень, відзначає Генпрокуратура.

Прокуратура США обвинувачує українського екс-прем'єра у відмиванні $114 млн. через приватні американські фінансові установи. В Україні проти Лазаренка також висунуто обвинувачення у фінансових махінаціях і низці інших злочинів. У Швейцарії він уже визнаний винним у відмиванні грошей і засуджений Женевським судом до 18 місяців тюремного ув'язнення умовно.

14 червня він був відпущений з-під варти на весь період допиту свідків по цій справі, тобто, до суду. Як очікується, судовий процес розпочнеться в США 18 серпня.

Інтерфакс-Україна

Читайте також

ТИМОШЕНКО ВІДМОВИЛАСЯ СВІДЧИТИ В СПРАВІ ЛАЗАРЕНКА і попросила гроші на квиток до США

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...