Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Цього тижня депутати працюватимуть "по-стаханівськи"

Вівторок, 8 липня 2003, 10:47
Верховна Рада України затвердила рішення про проведення трьох днів голосування.

За це рішення після багаторазового винесення питання на голосування, врешті-решт проголосували 234 з 438 депутатів, що зареєструвалися в залі.

У той же час депутати не підтримали постанову, що пропонує ввести проведення голосування після кожного обговореного питання з 1 вересня 2003 року. За це рішення проголосували 199 депутатів.

До цього парламент неодноразово невдало голосував ці питання.

Питання про включення до порядку денного постанови про особливий порядок засідань Верховної Ради на нинішньому тижні виносився головою парламенту Володимиром Литвином чотири рази. Проте, документ не зміг набрати необхідної кількості голосів (необхідно 226) .

Представники опозиційних фракцій заявили, що наполягають на ухваленні постанови, внесеної членом фракції Компартії Адамом Мартинюком, якою пропонується внести зміни до регламенту Верховної Ради і проводити голосування після кожного обговореного питання і законопроекту.

Відповідний проект постанови спікер також ставив на голосування чьотири рази, але й він не набрав необхідної кількості голосів.

Лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз вніс пропозицію об'єднати ці дві постанови і проголосувати по них, для того, щоб цього тижня провести три дні голосування, а порядок проведення голосування після кожного обговореного питання у парламенті увести вже з наступної сесії.

У свою чергу Литвин, звертаючись до народних депутатів, нагадав, що лідери фракцій досягли домовленості, що у вівторок на голосування буде винесене питання про зміну роботи парламенту в останній пленарний тиждень.

Він підкреслив, що вніс відповідну постанову за доручення лідерів фракцій. У той же час, депутати не підтримали його, що означає, що вони не підтримали "ані голову Верховної Ради, ані авторитет Верховної Ради, про який ви так печетеся", сказав він.

Спікер запропонував перейти до розгляду питань, внесених до порядку денного на цей день, а лідерам фракцій - зібратися і ще раз обговорити це питання, з тим, щоб повернутися до голосування пізніше. Тільки після цього вдалося прийняти позитивне рішення.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування