Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ШАНТАЖУЄ БІЛЬШОВИКІВ: ЯКЩО ПІДЕТЕ ЗА СЦЕНАРІЄМ ОПОЗИЦІЇ, Я ВІДКЛИЧУ СВІЙ ЗАКОНОПРОЕКТ

Вівторок, 8 липня 2003, 17:31
Президент Леонід Кучма заявив лідерам фракцій більшості, що виступає проти направлення однією постановою до Конституційного суду двох законопроектів змін Конституції. І якщо це буде зроблено, президент обіцяє відкликати свій законопроект.

"Президент сказав таку фразу: Якщо буде направлено однією постановою два законопроекти [до Конституційного суду], то він свій відкличе. Тому що це є порушення. І він вважає, що цього порушення робити не можна", - заявив лідер фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук.

Кравчук наголосив на тому, що кожен законопроект треба направляти окремо: "Якщо буде направлено і три, і чотири законопроекти, але кожен буде голосуватися окремо, то це буде інше рішення".

Депутат також повідомив, що "на зустрічі не обговорювалося питання, голосувати чи ні" за направлення до Конституційного суду законопроекту змін до Конституції від депутатів-опозиціонерів. "Сьогодні обговорювалося, що треба ставити всі на голосування, а який із них набере 226, той і піде до Конституційного суду", - додав Кравчук.

Він також сказав, що виступає проти направлення до КС законопроекту депутатів: "Законопроект, напрацьований парламентом, є дуже сирим і дуже проблематичним з точки зору його здійснення".

Як відомо, представники опозиційних фракцій виступають за те, щоб обидва законопроекти направити до КС за підписом Володимира Литвина, перед цим проголосувавши надання йому такого права.

Опозиціонери остерігаються, що при голосуванні окремо за направлення законопроекту Кучми до КС, влада скористається цим і винесе його на референдум як "попередньо схвалений Верховною Радою".

При цьому направлення до КС депутатського законопроекту змін до Конституції проголосовано не буде.

УП


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...