Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укртранснафта" визнала "неточності" у фінансовому звіті

Понеділок, 4 серпня 2003, 13:36
ВАТ "Укртранснафта" 31 липня, напередодні зборів акціонерів, направила до національної акціонерної компанію (НАК) "Нафтогаз України" лист із визнанням помилок, допущених у звіті про фінансово-господарську діяльність за перше півріччя 2003 року.

Як повідомив прес-центр НАКа в понеділок, президент "Укртранснафти" Олександр Тодійчук у листі інформує про коректування наявних у звіті неточностей, зокрема, щодо показника чистого прибутку.

Так, нарахування суми резерву сумнівних і безнадійних боргів за звітний період, відповідно до вимог норм бухгалтерського обліку, було відображено в інших операційних витратах, що знизило чистий прибуток за перше півріччя-2003 до 82,385 млн. грн.

Раніше компанія заявила про чистий прибуток обсягом 170,173 млн. грн.
Крім того, з метою недопущення завищення дохідної і витратної частин зі складу "Інших операційних доходів" виключений доход від реалізації іноземної валюти, що за стандартами бухгалтерського обліку двічі враховується в звітності, а зі складу "Інших операційних витрат" виключена собівартість реалізованої іноземної валюти.

Раніше повідомлялося про розбіжності щодо порядку нарахування прибутку між "Укртранснафтою" і "Нафтогазом України", якому належать 100% акцій ВАТ.

Офіційний курс Національного банку України на 4 серпня - 533,18 грн./$100.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...