Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович вводить мораторій на пільги

Середа, 6 серпня 2003, 19:27
Уряд у найближчі 2 роки не буде приймати від органів виконавчої влади пропозиції про податкові пільги.

Кабінет міністрів України затвердив заходи для забезпечення складання проекта державного бюджету України на 2004 рік.

У розпорядженні уряду (від 5 серпня №470-р) передбачені 29 позицій з вимогами і рекомендаціями органам виконавчої влади в центрі і на місцях.

Уряд заборонив у 2003 - 2004 роках підготовку і внесення міністерствами, іншими центральними і місцевими органами виконавчої влади пропозицій щодо надання пільг з оподатковування, зокрема шляхом зменшення ставок оподатковування, а також щодо збільшення бюджетних асигнувань на окремі програми без визначення додаткових джерел їхнього фінансування.

Керівникам ДПАУ, Мінекономіки, Мінпраці, МінЧС, Держкомстату вказано на неякісне і неналежне виконання доручень Кабміну і прем'єр-міністра з підготовки і надання Мінфіну інформації про стан бази оподатковування, адміністрування податків, зборів (обов'язкових платежів), рівень бюджетної заборгованості і заборгованості їхніх платників перед бюджетом і доручено усунути до 10 серпня недоліки.

ДПАУ доручено представити інформацію про результати інвентаризації простроченої за станом на 1 липня 2003 р. заборгованості з відшкодування ПДВ, інформацію про податкові пільги в 2003 році, і прогнозні показники на 2004 рік (з обліком ухвалених у поточному році законодавчих актів), пропозиції щодо внесення змін до законодавства в частині їхнього упорядкування, передбачивши скасування пільг, що не дали економічного ефекту, скороченню пільг у спеціальних економічних зонах і на територіях пріоритетного розвитку.

Серед іншого Держкомзему доручено подати пропозиції по збільшенню доходів місцевих бюджетів шляхом обліку в повному обсязі земель запасу, наданих в оренду, і правильності встановлення розмірів орендної плати.

ГлавКРУ разом з Міноборони, МВС, Госкомземом і Фондом держмайна слід провести інвентаризацію орендних угод, у першу чергу в частині оцінки вартості об'єктів (землі), і подати до 1 вересня пропозиції щодо збільшення надходження засобів у бюджет з цього джерела доходів.

Минекоресурсів разом із ДПАУ повинні підготувати пропозиції по внесенню змін у постанову Кабміну (від 16 серпня 1999 р. №1494) "Про затвердження порядку стягнення збору за спеціальне використання водних ресурсів і збору за користування водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту", передбачивши встановлення для тепло- і гідроелектростанцій однакового пільгового коефіцієнта збору, збільшеного до 0,05, або однакової ставки збору в гривнях.

Мінпраці і соцполітики слід, зокрема, подати пропозиції щодо розміру мінімальної заробітної плати на 2004 рік як базового показника, що впливає на реальні доходи населення і визначення політики оплати роботи в бюджетній сфері.

ФДМ і Мінекономіки доручено до 1 вересня підготувати проект закону про внесення змін у законодавство України з питань приватизації в частині стовідсоткового зарахування засобів від приватизації державного і комунального майна в бюджет відповідного рівня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...