Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жир звинувачує команду Медведчука і Пінчука в провокації проти "Нашої України"

Понеділок, 1 вересня 2003, 15:18
Голова Дніпропетровської обласної організації партії "Реформи і порядок" Олександр Жир звинувачує телеканали "Інтер" та ICTV у поширенні повідомлень, які перекручують ситуацію у блоці "Наша Україна" в регіоні та його роль у ній.

Про це йдеться у заяві Жира, поширеній сьогодні у Дніпропетровську прес-службою обласної організації "ПРП".

"Упереджені до нашого блоку, підконтрольні клановим групам Медведчука і Пінчука ЗМІ намагаються представити ситуацію у блоці "Наша Україна" на Дніпропетровщині як конфліктну, таку, що начебто викликана амбіціями Жира", - йдеться у заяві.

За словами Жира, ніякого конфлікту не існує - "насправді за режисурою президентської адміністрації в області утворено другий блок Віктора Ющенка". І це зроблено силами, які ще з 2000 року діяли проти Ющенка, на замовлення адмінресурсу.

Як стверджує автор заяви, мета інспірованого розколу - не допустити перемоги Ющенка в Дніпропетровській області під час майбутніх президентських виборів - у регіоні, "де буде вирішуватися доля виборів, доля України".

На думку Жира, його дискредитація в кланових, антиющенківських ЗМІ ставить за мету відсікти від команди нового президента України людей, які до кінця доведуть розслідування вбивства Георгія Гонгадзе, Ігоря Александрова та інших журналістів, політиків, бізнесменів.

Жир також зазначає у своїй заяві, що не лише на Дніпропетровщині, а й у інших областях "задіяно план АП по відсіканню від лідера "Нашої України" принципово налаштованих його прихильників".

"Я не маю особистих амбіцій. Моя мета - зміна політичного режиму та системи влади в Україні, що відбудуться лише за перемоги кандидата від сил демократичної опозиції, яким має бути Ющенко" - стверджує у своїй заяві Жир.

Як повідомлялося, обласні організації Народного руху України, Молодіжної партії, Ліберальної партії і Конгресу українських націоналістів створили в Дніпропетровську окремий регіональний блок "Наша Україна". Це відбулося через 4 дні після створення обласного блоку "Наша Україна", до якого ввійшли обласні відділення 8 політичних партій і 20 громадських організацій.

Творці "альтернативного" блоку не згодні з запропонованою кандидатурою Олександра Жира на пост глави виборчого штабу блоку в Дніпропетровській області.

Водночас Дніпропетровське об'єднання блоку "Наша Україна" на чолі із Іваном Шуликом (УНП) відстоює необхідність призначення главою регіонального виборчого штабу "Нашої України" колишнього народного депутата Жира.

УНІАН

Читайте також:

У дніпропетровській "Нашій Україні" розкол. Через Жира

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування