Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві вбили лідера фракції "Нашої України" у Тернополі

Вівторок, 2 вересня 2003, 14:31
У київському морзі пізнане тіло лідера фракції "Наша Україна" у Тернопільській обласній раді, заступника голови Тернопільської обласної організації Української народної партії Івана Гавдиди.

Як повідомили у прес-службі УНП, опізнання проводилося у понеділок, до цього загиблого шукали три дні. Депутат 2-го і 3-го скликань Михайло Ратушний, який був присутнім на опізнанні, повідомив, що трагедія, очевидно, сталася у ніч з 29 на 30 серпня.

Гавдиду знайшли у Києві мертвим з пробитою головою недалеко від квартири, де він жив. У столиці депутат Тернопільської облради працював як голова правління Центру національного відродження імені Степана Бандери.

28 серпня Іван Гавдида був у Тернопільській області, де супроводжував Віктора Ющенка під час регіонального форуму демократичних сил.

"Наша Україна" направила листи Генеральному прокурору Святославу Піскуну, голові Служби безпеки Володимиру Радченку, міністру внутрішніх справ Миколі Білоконю з вимогою "забезпечити повне об'єктивне і якомога швидше розслідування справи Гавдиди, яке розцінюється як політичне вбивство".

Іван Гавдида народився 1966 року у селі Саранчуки, Бережанського району, що на Тернопільщині. 1990 року закінчив природничий факультет тернопільського педінституту. 1994 року вступив у КУН, у 1995-му очолив обласну організацію КУНу.

З 2001 року член УНП, заступник голови Тернопільської обласної організації. Був депутатом облради по Бережанському виборчому округу.

Очолював фракцію "Наша Україна" в облраді. Одружений. Мав сина Назара.

Інтерфакс-Україна, Razom.org

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...