Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко нічого не знає про вбивство Гонгадзе - Шокін

П'ятниця, 5 вересня 2003, 17:16
Заступник генерального прокурора України Віктор Шокін вважає, що екс-майор Микола Мельниченко не в змозі відповісти на питання слідства у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, оскільки не володіє достовірною інформацією.

Таку думку Шокін висловив в телепередачі "Саме Той" на каналі УТ-1 у четвер. "Я не впевнений, що Мельниченко знає правду про це (по "справі Гонгадзе"). Навіть більше, я вважаю, що він не знає про це правду", - сказав він.

У зв'язку з цим заступник генпрокурора нагадав, що минулого року генпрокуратура письмово звернулася до Мельниченка та поставила йому 92 питання, а також запитала оригінали записів і технічних пристроїв. З його слів, екс-майор не дав письмового свідчення і відмовився видати запитані матеріали.

Генпрокуратура, із слів Шокіна, збирається провести фонопсихолінгвістичну експертизу записів, що є в її розпорядженні. "І ця експертиза, яку ми будемо проводити, не буде остаточною. Ми також хочемо, щоб її, знов-таки, проводили міжнародні експерти", - сказав він.

Відповідаючи на питання про слідство у "справі Гонгадзе", заступник генпрокурора завірив, що "дійсно, на сьогодні є особи, яким можна пред'явити обвинувачення по цій справі". "Інша річ - на сьогодні неможливо поки ще точно визначити об'єм цього обвинувачення і конкретну причетність до здійснення злочину цих осіб", - відзначив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування