Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич радить Ющенку брати приклад з Кучми зразка 1994 року

П'ятниця, 7 листопада 2003, 13:45
Представник СДПУ(о), народний депутат Нестор Шуфрич не бачить підстав для заслуховування силовиків у парламенті по подіях 31 жовтня в Донецьку. Про це Шуфрич заявив у четвер в ефірі програми "Саме той".

Представник СДПУ(о) назвав події у Донецьку наслідком "несприйняття їхньої ["Нашої України"] політичної сили в певному регіоні".

"Я не буду зараз давати оцінку ситуації, яка мене особисто, як громадянина в першу чергу, дуже турбує. Сьогодні я вважаю, що авантюра й провокація були з боку "Нашої України", – цитує Шуфрича "Огляд телеефіру".

"І звинувачувати в тому, що у них нічого там не вийшло, що все провалилося, виключно правоохоронців, які забезпечували їхню безпеку – я ще раз підкреслюю – нема сенсу", - заявив депутат.

Натомість Шуфрич порекомендував "Нашій Україні" подякувати правоохоронцям: "Але на сьогоднішній день, я, от чесно кажучи, вони, крім подяки правоохоронним органам, нічого іншого зробити не можуть".

"В Донецьку, Харкові Віктор Ющенко і його колеги народні депутати мали можливість спілкуватись як хотять. Претензія до правоохоронних органів, що вони з залу "Юність" з Донецьку не вигнали їх гостей. Вони кажуть: тут прийшли люди, а ми їх не хочемо бачити".

"Ну, Віктор Андрійович, ви приїхали спілкуватись з людьми. Повний зал людей. Ви не хочете з ними спілкуватись, ви – проти: цих – виведіть, а інших – заведіть. Ну, це вже абсурд. Безумовно, тут є логіка в діях міліції, що вона сказала: "Ви там розберіться: вони вас не б'ють? - Не б'ють".

Шуфрич також згадав, що лідера КПУ Петра Симоненка "у свій час зустріли у Львові приблизно так, як це було під час становлення нашизму в одній з західноєвропейських країн на початку 1930-х років".

"Я хочу вам сказати ще один приклад, який буде більш цікавий з точки зору ситуації. Леонід Данилович Кучма – народний депутат України, кандидат в президенти, у 1994-му як кандидат в президенти приїжджає у Львів. Він зміг зустрітися тільки на двох закритих підприємствах, тому що на інших, навіть на вулиці, йому не дали зустрічатися з львів'янами. Це ж не було предметом якогось грандіозного скандалу!".

Шуфрич також звинуватив блок Ющенка у зриві голосування за призначення генпрокурором Геннадія Васильєва.

"Я твердо переконаний, що сьогодні вони блокували голосування в залі виключно із-за того, щоб ми не мали можливості призначити, дати згоду на призначення першого віце-спікера, професійного юриста й прокурора Васильєва Геннадія Андрійовича на посаду генерального прокурора України", - зазначив він.

"Це – по-перше. І по-друге, вони сьогодні просто зацікавлені в тому, щоб зривати роботу вищого законодавчого органу. Це внесе деструктив у роботу всієї системи влади в Україні. Діючи за принципом – чим гірше, тим краще для нас – це, на жаль, є сьогодні їх головна теза", - додав Шуфрич.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування