Ющенкіці ставлять намети за "народного президента"

П'ятниця, 7 листопада 2003, 17:34
У п'ятницю у Києві на Контрактовому майдані розпочалася акція "Україні – народного президента", ініційована блоком Віктора Ющенка.

За словами її керівника, народного депутата Тараса Стецьківа, головною її метою є збір підписів за проведення в Україні всенародних виборів президента, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Збір підписів проходить у встановлених наметах з символікою "Нашої України". У суботу в столиці буде розгорнуто 20 наметів, того ж дня намети з’являться у Львові і далі - по всій Україні. За першу годину було зібрано близько ста підписів.

7 листопада акція також почалася у Тернополі.

Тарас Стецьків переконаний, що за місяць-півтора вдасться зібрати 3 мільйони підписів, що засвідчить спроможність "Нашої України" ініціювати референдум за збереження чинної системи виборів президента.

За його словами, у випадку, якщо більшість наполягатиме на обранні президента парламентом, блок Віктора Ющенка може ініціювати такий референдум. Стецьків зазначив, що організатори готові до протидії акції з боку влади. За його словами, якщо намети будуть зносити, підписи збиратимуть пересувні групи. У випадку необхідності біля наметів будуть присутні народні депутати України.

Народний депутат Борис Беспалий під час відкриття акції запропонував іншим демократичним силам долучитися до акції. "Буде добре, якщо і Петро Симоненко підпишеться за всенародні вибори. Щоправда, якщо координатор більшовиків Гавриш прийде агітувати за вибори президента парламентом, йому варто прихопити загін "Беркуту", щоб народ не розірвав йому намети", - наголосив Беспалий.

Валерій Асадчев зазначив, що "метастази кримінальної влади охопили всю владу". "Злочинці хочуть обирати самі себе. Єдине джерело, яке може дати поштовх демократії - це народ, і ми маємо звертатися до нього. Верховна Рада вже не може забезпечити демократичний розвиток держави", - підкреслив Валерій Асадчев.




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування