У Сумах проти Ющенка виставлять студентів і закриють ефір

Субота, 8 листопада 2003, 14:12
Сумська облдержадміністрація плануює організувати пікети проти форуму "Нашої України", який має відбутися у неділю в Сумах. Про це прес-службі блоку повідомив депутат В’ячеслав Кириленко.

За його словами, в облдержадміністрації пройшло кілька нарад, присвячених організації антиющенківських заходів у день проведення форуму "Нашої України". Планується зібрати студентів з двох університетів. Також будуть звозити людей, так званих активістів, згідно регіональних квот.

Прес-служба "Наший України" повідомила, що Ющенко в Сумах не зможе виступити в теле- або радіоефірі.

"Два тижні тому за підписом Ющенка було направлено листа на обласне державне телебачення з проханням надати йому ефір, що передбачено законом про статус народного депутата. Відповіді ніякої ми не одержали, гендиректор ОДТРК не відповідає на телефонні дзвінки, а редактор сказав, що не одержував указівок із приводу ефіру Ющенко".

У прес-службі також сказали, що місцеве радіо "Всесвіт", де була домовленість про ефір Ющенка, відмовилося від неї, пояснюючи відмову "технічними причинами".

У суботу зранку нардепи-члени "Нашої України" Павло Качур, Володимир Філенко, Тарас Стецьків та В’ячеслав Кириленко побували в Конотопі на місцевому автотранспортному підприємстві №15 907.

Це одне з найбільших АТП області, які здійснюють пасажирські перевезення. Народні депутати отримали повідомлення, що працівники ДАІ будуть здійснювати перевірки транспорту АТП, які перевозитимуть людей з районів до обласного центру на Форум демократичних сил.

З надійних джерел народний депутат В’ячеслав Кириленко отримав інформацію, що працівники ДАІ мають зняти номерні знаки, щоб транспорт не міг вийти на лінії.

Перевіряючі запевнили народних депутатів, що перевірка є плановою і відбувається згідно з раніше затвердженим графіком. Вони також заявили, що ДАІ не чинитиме тиск на водіїв, які будуть перевозити учасників Форуму демократичних сил Сумщини та не будуть знімати з автомобілів номери, оскільки, за їхніми словами, "не мають на це законних підстав".

Начальник МРЕВ Віктор Циба повідомив, що згідно з розпорядженням обласної ДАІ Сумщини від 07.11.2003 працівники ДАІ мають гарантувати безпеку і забезпечувати безперешкодний проїзд учасникам обласного Форуму демократичних сил.

Крім того, представники ДАІ пообіцяли, що якщо учасники Форуму їхатимуть в обласний центр організованими колонами, для них може бути організоване супроводження. Народні депутати проконтролювали, як проводиться перевірка транспорту, і не виявили зловживань з боку працівників ДАІ.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування