Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма вважає, що Ющенко согрішив

Понеділок, 1 грудня 2003, 21:22
Президент Леонід Кучма вважає, що у нинішній ситуації на зерновому ринку винні три останні уряди України.

"Я переконаний, що були помилки. Так, є суттєва провина уряду Кінаха, який був зобов’язаний, виходячи з указу президента 2000 року, закласти зерно в резерв. Цим ми б підтримали ціну товаровиробника і не дали б можливості закупати хліб за спекулятивною ціною, і зерно було б у засіках", – відзначив Леонід Кучма на зустрічі з учасниками Всеукраїнських зборів депутатів-аграріїв усіх рівнів.

Кучма також підкреслив, що є провина і сьогоднішнього уряду. "Ми всі бачили і знали в лютому, що треба думати, як передбачити негативні наслідки у зв’язку із тими погодними умовами, які були, але все думали: зима погана – пересіємо – від ярових отримаємо необхідне. А втім, далі жодної краплини дощу не було", – сказав він.

Кучма водночас наголосив, що спекуляції на труднощах цього року "вважає великим гріхом, особливо тих діячів, які посилаються на своє велике правління у 2000 році".

Кучма також зазначив: "Останній прем’єр, який поклав в резерв зерно, був Валерій Пустовойтенко. Найбільше підняття цін на продовольчі товари було у 2000 році. Цього року ціни на хліб менші за 2000 рік".

Президент України сказав, що до подібних спекуляцій слід ставитися "філософськи, використовувати досвід, що надбали, викорінюючи недоліки, яких було достатньо".

Говорячи про труднощі цього року, він підкреслив, що відповідальність у суспільстві має бути спільною – уряду і парламенту. Леонід Кучма знову наголосив на необхідності ухвалення ряду законодавчих актів у сільськогосподарській сфері.

Зокрема, йдеться про 15 законів щодо реалізації положень Земельного кодексу, у тому числі про законодавчі механізми реалізації закону про іпотеку.

"Хай парламент, а зокрема ті опозиційні сили, які найбільш виступають з цих питань, і попрацюють в цьому напрямку", – сказав Кучма, слова якого наводить прес-служба президента.

На зустрічі з Кучмою у "Феофанії" були присутні віце-прем'єр Іван Кириленко, голова Всеукраїнського союзу сільськогосподарських підприємств Олександр Боровик, директор Інституту аграрної економіки УААН Петро Саблук та заступник глави адміністрації президента Павло Гайдуцький.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...