Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз зустрівся в Америці з Мельниченком, а Тимошенко - з діаспорою

Вівторок, 2 грудня 2003, 10:05
Лідер Соцпартії Олександр Мороз у понеділок зустрівся у Вашингтоні із Стівеном Пайфером, помічником заступника держсекретаря США. Зустріч носила закритий характер.

Олександра Мороза, який цими днями перебуває у США, супроводжує член фракції СПУ Микола Рудьковський та один із помічників.

Крім розмови з Пайфером, Мороз мав також зустрічі з екс-майором Управління держохорони Миколою Мельниченком та екс-депутатом Олександром Єльяшкевичем.

На вівторок було заплановано зустріч Мороза із представниками аналітичних центрів у Національному демократичному інституті США. Однак, Мороз в останню хвилину змінив плани, причому навіть не попередивши про це організаторів. Представники NDI випадково довідались про це в понеділок після обіду.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко зараз також перебуває у Північній Америці, в Канаді. На вівторок заплановано її виступ в університеті Отави. Як і Мороз, Тимошенко уникає контактів із пресою, передає кореспондент "Української правди" з Вашингтону.

В той же час, як повідомляє прес-служба партії "Батьківщина" з посиланням на віце-президента Канадсько-українського товариства Маргарету Шпир, в ході візиту парламентської делегації від Блоку Юлії Тимошенко до Канади відбулася зустріч лідера Блоку Юлії Тимошенко з міністром іноземних справ Канади Вільямом Грехемом.

На зустрічі лідера української опозиції та керівника МЗС Канади йшлося про актуальні міжнародні та політичні питання, що стосуються України, зокрема, про можливі наслідки вступу України до так званого "Єдиного економічного простору", про конфлікт з Росією навколо коси Тузла, про політичну ситуацію в Україні та підготовку до президентських виборів 2004 року.

За словами Маргарети Шпир, зустрічі української делегації з офіційними особами Канади та представниками громадських організацій проходять досить ефективно і вдало. Громадськість Канади та офіційні кола виявляють непідробну зацікавленість політичними процесами в Україні, висловлюють готовність допомогти українській демократії в становленні та самоствердженні.

1 грудня 2003 року в "Royal Hotel" Торонто відбувся Вечір Державних Діячів за участю української делегації, міністрів федерального уряду та журналістів провідних світових ЗМІ. Юлія Тимошенко також зустрілася з депутатами парламенту Онтаріо та депутатами канадського парламенту.

На 2 грудня запланована зустріч Юлії Тимошенко зі спікером парламенту Канади.

Головною ж метою візиту Юлії Тимошенко до Канади є запрошення представників української діаспори на вибори президента України в якості міжнародних спостерігачів.

"За різними даними, за кордоном проживає більше 15 мільйонів українців, і дуже багатьом з них небайдуже майбутнє Батьківщини", - сказала Юлія Тимошенко.

"Тому я хочу об’їхати всі регіони Канади і попросити цих людей хоча б за власний кошт, але вже з отриманим статусом міжнародних спостерігачів, приїхати до України і допомогти демократичним опозиційним силам, всьому українському суспільству відстояти ідеали демократії та чесні вибори".

За словами Юлії Тимошенко, вона була щиро здивована несподівано великою кількістю охочих відгукнутися на її ініціативу та приїхати до України в якості спостерігачів. "Наші співвітчизники за кордоном справді вболівають за Україну і готові йти навіть на значні матеріальні витрати, пов’язані з поїздкою, щоб тільки допомогти організувати чесні вибори президента та гарантувати демократичний розвиток країни", - сказала Юлія Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування