Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмісти пропонують опозиції компроміс без проекту Медведчука-Симоненка

Неділя, 1 лютого 2004, 23:00
Фракції парламентської більшості готові до компромісу з опозицією з проведення політичної реформи у випадку визнання легітимності голосування по попередньому схваленню законопроекту про внесення змін у Конституцію України, повідомив постійний представник президента у Верховній Раді Олександр Задорожній.

В інтерв'ю журналістам у понеділок після наради лідерів фракцій і груп більшості в голови парламенту Зодорожній підкреслив, що "пошук компромісу можливий".

У той же час, за його словами, необхідно виходити з того, щоб визнати легітимним голосування 24 грудня 2003 року по попередньому схваленню законопроекту про політреформу (№4105).

За словами Задорожнього, якщо це голосування буде визнано легітимним, і, таким чином, відкликане відповідне подання в Конституційний суд, більшість готова до компромісу з опозицією.

Він також підкреслив, що більшість фактично готова в тій чи іншій мірі погодитися з усіма 8 пропозиціями опозиції. "Якщо голосування відбулося, і ми говоримо про підготовку до остаточного голосування (по законопроекту про політреформу), то ми готові говорити про компроміс", - сказав Задорожній.

За його словами, більшість готова обговорювати пропозиції опозиції, що стосуються вилучення статті, що визначає спосіб обрання президента, врахувати рекомендації Венеціанської комісії, прийняти постанову про вибори президента й обговорити закон про вибори глави держави, провести голосування по законопроекту про вибори народних депутатів на пропорційній основі.

"Ми не бачимо проблем, будемо працювати, але виходити потрібно з одного: голосування 24 грудня відбулося - тоді все логічно", - підкреслив Задорожній.

У той же час голова Верховної Ради України Володимир Литвин готовий відкрити 5 сесію парламенту у вівторок, навіть якщо не вдасться досягти домовленості по питанню про політреформу за час, що залишився до її відкриття.

"Буду відкривати (сесію)", - сказав Литвин у понеділок в інтерв'ю журналістам, відповідаючи на питання, чи буде він відкривати сесію у випадку, якщо в понеділок не буде досягнута домовленість щодо проведення конституційної реформи.

Він висловив сподівання, що опозиція дозволить це зробити і не буде вдаватися до блокування роботи Верховної Ради. "Сам факт відкриття буде свідчити, що парламент працює", - відзначив Литвин.

Спікер також повідомив, що обговорював це питання на зустрічі з лідерами опозиційних фракцій у понеділок.

Він відзначив, що питання про політреформу не буде внесене до сесійної зали доти, поки не буде знайдене прийнятне рішення з цього питання.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування