Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція наполягає на скасуванні голосування руками

Понеділок, 2 лютого 2004, 11:25
Опозиція готова обговорювати можливість підписання політичної угоди щодо проведення конституційної реформи.

Про це в інтерв'ю УНІАН заявила лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко.

Вона розповіла, що у понеділок вранці відбулася зустріч голови Верховної Ради Володимира Литвина з лідерами опозиційної трійки, під час якої ішлося про можливість вироблення політичної угоди.

Як сказала Тимошенко, Литвин запропонує представникам більшості попрацювати над такою угодою, а о 17-й годині може відбутися зустріч усіх лідерів груп і фракцій для того, щоб вирішити, чи необхідно готувати і підписувати таку угоду, і як діяти далі. При цьому Тимошенко підкреслила, що опозиція дійшла згоди з Литвином про необхідність підписання такої угоди.

У ній, за словами лідера БЮТ, перш за все необхідно врахувати такі позиції: скасування нелегітимного голосування 24 грудня 2003 року за законопроект про внесення змін до Конституції, висловити готовність узгодити текст політичної реформи, зокрема врахувавши там всенародні вибори президента та безстрокове обрання суддів тощо.

Також, на думку опозиції, у політичній угоді має бути передбачено, що перед голосуванням по новій редакції законопроекту про внесення змін до Конституції парламент має призначити новий склад Центральної виборчої комісії та ухвалити постанову про оголошення виборів президента у терміни, передбачені чинною Конституцію (31 жовтня 2004 року), ухвалити закон про вибори народних депутатів та багато іншого.

Тимошенко підкреслила, що цю угоду мають підписати всі лідери фракцій, і після цього, на її думку, роботу парламенту буде розблоковано.

Як наголосила лідер БЮТ, її фракція стоїть на тій позиції, що блокування роботи парламенту необхідно продовжити, поки "не відмінять того ганебного голосування, поки не припиниться знущання над Конституцією". Вона додала, що "ми не відступимо".

За словами Тимошенко, після того, як відбулося "таке брудне дійство", "було вбито легітимність парламенту" і в суспільстві була втрачена довіра до вищого законодавчого органу.

"Тому, поки ми не відновимо довіру до Верховної Ради – а відновити її можна, тільки чітко заявивши, що це голосування було профанацією, не було справжнім голосуванням, і що таке не може більше повторюватися у парламенті – ніяка політична доцільність, ніяка мета групи людей не може руйнувати засади життя суспільства", - сказала вона.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:29
Чи є пріоритети в обмінах? Відповідаємо на поширені запитання щодо полонених військових
09:26
Столтенберг: Не можна допустити залежності від Китаю, як це раніше було з Росією
09:24
Ексміністр оборони Британії розкритикував слабке лідерство Шольца у контексті війни
09:17
Ціни на нафту збільшилися на тлі оптимістичних прогнозів зростання економіки США
09:04
"Російська мова належить Кремлю" – Олександр Іванов про те, чому треба переходити на українську
08:54
Британський корабель відбив ракетну атаку хуситів в Аденській затоці
08:50
ЗСУ відвели танки "Абрамс" з фронту через загрозу російських безпілотників – AP
08:43
У польському Щецині зіткнулися британські військові машини, поранені 5 солдатів
08:41
Росіяни влучили в торговий центр і дитсадок на Херсонщині: поранили 6 людей
08:29
"Двійник", "Матрьошка", Portal Combat: які спецоперації проти України РФ проводить за кордоном
Усі новини...