Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин вважає, що "Наша Україна" має радіти. Сам він готовий лізти на люстру

Вівторок, 3 лютого 2004, 18:50
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що рішенням про відкликання норми про обрання президента в парламенті мають бути задоволені всі сили.

"Виграли всі", - сказав Литвин, коментуючи події у парламенті у вівторок.

"Всі казали, що наріжний камінь – спосіб обрання президента. Давайте усунемо цю перешкоду і будемо рухатися далі", - додав він.

Литвин зазначив, що пропозиція про проведення позачергової сесії спочатку лунала від опозиції.

Коментуючи вимогу "Нашої України", щоб зміни до Конституції вступили в силу лише з 2006 року, Литвин сказав, що вперше це пролунало напередодні.

"Це нелогічно, щоб в 2004 році президента обрати з одними повноваженнями, а потім з іншими, особливо, якщо це одна й та сама людина. Тоді краще обрати президента на два роки", - сказав Литвин.

Литвин також сказав, що основна робота над ухваленням змін до Конституції ще попереду. За його словами, ще не з'ясована процедура їх ухвалення і навіть, можливо, що "якщо деякі статті не будуть проголосовані, розвалиться весь проект".

У зв'язку з цим він закликав "не робити трагедії з подій у вівторок".

Литвин зазначив, що КС, де зараз перебуває законопроект № 4105, не вважатиме порушенням внесену у вівторок поправку.

"Це лише уточнення до законопроекту. Воно не має характеристики нової позиції законопроекту. Депутати повертаються до норми чинної Конституції", - сказав спікер.

Говорячи про другу поправку про пожиттєве обрання суддів, Литвин сказав, що це є вимогою Венеціанської комісії. Водночас, за його словами, іншу вимогу – імперативний мандат – депутати не підтримали.

На питання, чому сам Литвин не брав участь у голосуванні, спікер пояснив, що під час сутички у нього забрали пульт. "Я не міг проголосувати, обірвали систему, що я не знав, де картка для голосування. Але якби була б можливість, я б проголосував".

Литвин також сказав, що рішуче налаштований, щоб Верховна Рада працювала. "Якщо треба, я залізу навіть на люстру, щоб забезпечити проведення засідання", - жартома сказав Литвин.

Як відомо, раніше про готовність залізти на люстру під час блокування роботи парламенту заявляв член "Нашої України" Євген Червоненко.

"Українська правда"

Читайте також:

Мороз дуже хоче політреформи. Тому голосував на позачерговій сесії і бачився з Медведчуком

Ющенко каже, що Мороз відкрив дорогу репресіям

ПАРЛАМЕНТ ПРОГОЛОСУВАВ ЗА ВСЕНАРОДНІ ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування