Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Постпред Кучми пропонує скоротити президентську кампанію вдвічі

Понеділок, 9 лютого 2004, 13:29
У Верховній Раді України зареєстровано проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про вибори президента України", внесений народним депутатом, представником Президента у ВР Олександром Задорожнім.

У законопроекті передбачено, що чергові вибори президента України проводяться в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень президента України.

Постанова Верховної Ради про призначення чергових виборів приймається не пізніш як за 90 днів до дня виборів (за чинною нормою – не пізніш як за 180 днів). Законопроектом передбачено, що висування претендентів у кандидати на пост президента починається за 85 днів і закінчується за 70 днів до дня виборів (згідно з чинним законом, відповідно за 170 та за 140 днів).

У зв'язку з цим змінюються деякі процедурні строки, зокрема пов'язані з утворенням Центральною виборчою комісією територіальних виборчих комісій, поданням кандидатур до складу виборчих комісій, реєстрацією кандидатів у президенти України, поданням підписних листів. При цьому більшість установлених чинним законом строків залишаються незмінними.

Передбачається також збільшити майже удвічі розмір особистого виборчого фонду кандидата у президенти України, збільшити розмір максимально можливої пожертви однієї юридичної або фізичної особи до цього фонду.

У законопроекті передбачається, що розмір особистого виборчого фонду кандидата не може перевищувати три мільйони гривень (у чинному – 100000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), пожертвування однієї юридичної або фізичної особи – дві тисячі гривень (у чинному - 100000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...