Литвин не буде створювати нову партію і бачить логіку в хитрості Януковича

Понеділок, 1 березня 2004, 14:28
Голова Верховної Ради Володимир Литвин не збирається створювати політичну партію.

"Створювати партію під себе я не збираюся", – сказав він, коментуючи наступні парламентські вибори, які відбуватимуться за партійними списками.

"Політичні партії – не млинці. Пекти їх – нереально, і це невігластво", – пояснив Литвин.

Він також додав, що не можна перед виборами створити партію і розкрутити її, оскільки люди вже мають усталені переконання.

Литвин сказав, що зараз своє покликання бачить у забезпеченні стабільного законодавчого процесу. Стосовно форми своєї участі у наступних парламентських виборах Литвин зазначив, що "так далеко він не заглядає".

Коментуючи наступні президентські вибори, Литвин сказав, що має "великий песимізм" стосовно висунення єдиного кандидата як з боку влади, так і опозиції.

Також, на його думку, може спрацювати принцип, що політики можуть діяти за принципом "якщо я не балотуюся, то і сусід нехай не балотується". "І тоді це може виштовхнути нейтрального кандидата", – сказав Литвин.

На питання стосовно заяви Януковича визначитися з участю у виборах президента після політреформи, Литвин сказав, що прем'єр має "залізну логіку". Спікер вважає, що у разі внесення змін до Конституції повноважень глави уряду буде "більш ніж достатньо".

Коли ж журналісти запитали Литвина, чи зможуть члени коаліції "виштовхнути" Януковича в президенти, щоб звільнити посаду прем'єра, спікер зауважив: "Вагова категорія Януковича ускладнює момент, що його можуть виштовхнути".

"Українська правда"

Читайте також:

Янукович ще не знає, чи хоче бути президентом з повноваженнями королеви


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування