Євросоюз також обурився закриттям "Континенту"

П'ятниця, 5 березня 2004, 09:36
Закриття радіостанції "Континент", яка погодилась ретранслювати програми радіо "Свобода" на своїх частотах, викликала негативну реакцію з боку Європейського союзу.

Про це заявила у четвер на брифінгу в Європейській комісії асистент комісара ЄС у справах зовнішньої політики Емма Удвін, повідомляє радіо "Свобода".

"Одна річ є абсолютно зрозумілою: ми будемо різко засуджувати будь-які спроби придушити свободу медіа в Україні", – сказала Удвін, додавши, що її колеги в Брюсселі уважно стежать за цими подіями.

Удвін зазначила, що свобода засобів масової інформації – це один із пріоритетів, які обговорюються з українською владою під час усіх зустрічей.

"Зараз ми ще збираємо всю необхідну інформацію у цій справі, перед тим, як зробити конкретну заяву", – сказала вона. "Це є елементарні цінності, пріоритетні справи, які завжди присутні в нашому діалозі з Україною", – додала асистент комісара.

Удвін сказала також, що свобода медіа, права людини, демократія – це теми, які завжди присутні в діалозі з Україною "й мають вплив на наші стосунки".

Як відомо напередодні з спеціальною різкою заявою виступив держдепартамент США, де зокрема зазначається, що це спроба "української влади обмежити доступ громадськості до незалежної інформації". А також такі дії держдепартамент назвав нападом на демократію.

Читайте також:

Радіо "Континент" закрили. Перед цим Шолоху погрожували люди Медведчука

ДЕРЖДЕП США ЗАЯВЛЯЄ ПРО НАПАД НА ДЕМОКРАТІЮ В УКРАЇНІ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування