Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ВІВТОРОК В КИЄВІ – АКЦІЇ ОПОЗИЦІЇ І ЖУРНАЛІСТІВ

Вівторок, 9 березня 2004, 10:20
У вівторок в Києві відбудуться акції протесту в зв'язку з утиском свободи слова.

Як повідомив співкоординатор акції нардеп Володимир Філенко ("Наша Україна"), о 13.00 розпочнеться збір учасників та організація колон. "Прихильники "Нашої України" та БЮТ збираються на Софійському майдані, прихильники СПУ – на Михайлівському", – пояснив він.

За його словами, неподалік – на початку вулиці Володимирської – формуватиметься колона незалежних журналістів, які під гаслом "Волю слову!" протестуватимуть проти тиску на незалежні ЗМІ.

"Мета акції – привернути увагу громадян до перешкоджання вільній діяльності журналістів, до політичного та економічного тиску проти ЗМІ, до порушення конституційного права на свободу слова та права громадян на отримання інформації", – повідомляють її організатори.

Філенко повідомив, що "Наша Україна" та представники інших опозиційних сил підтримують вимоги журналістів, і мітинг пройде під гаслами захисту свободи слова.

СПУ планує вручити звернення громадян в Київський апеляційний суд з приводу закриття "Сільських вістей". За словами соціаліста Юрія Луценка, на нинішній момент зібрано звернення 1,5 мільйонів громадян.

Близько 14.00 колони вирушать до пам’ятника Тарасу Шевченку, де відбудеться мітинг, на якому виступатимуть лідери опозиції.

Після цього о 15.30 розпочнеться мистецька акція за участі провідних українських гуртів "Кому Вниз", "Мертвий півень", "Тартак", а також Марійки Бурмаки, повідомляє прес-служба "Нашої України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...