Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко визнав, що організовував "Громадянську позицію"

Четвер, 29 квітня 2004, 14:14
Заступник голови Верховної Ради Олександр Зінченко заявляє про свою непричетність до створення фракції "третьої сили".

Про це він сказав в інтерв'ю "Львівській газеті".

В той же час він наголосив на необхідності створення такої "третьої сили" в українському політикумі.

"Я взагалі вважаю, що Україна шукає собі позитивної дороги, тому мусить знайти оцей "третій шлях". Він не означає, що сили з владних структур, сили від Ющенка мають відсторонитися", – сказав Зінченко.

"Навпаки, якщо кожна з них буде обирати такий собі "доцентровий шлях", то матиме шанс вижити та досягти перемоги. Просто люди вже не витримують такої шаленої боротьби, інколи не розуміючи, для чого вона", – додав він.

"Щодо фракції "третьої сили". Можу вам сказати, що я як один із керівників Верховної Ради є позафракційним і не створюю фракцію", – зазначив віце-спікер парламенту.

В той же час він визнав свою причетність до депутатського об'єднання "Громадянська позиція".

"Якщо говорити про громадське об’єднання "Громадянська позиція" – тут я, без сумніву, маю до цього стосунок "ручками", як кажуть. Тут є мої зусилля. Збираю представників різних фракцій – не важливо, чи це "Наша Україна", до "Фракції регіонів" тощо – вони сідають, і шукаємо шляхів перетинання", – сказав Зінченко.

"Ми шукаємо спільне в підходах до "конституційної реформи", спільне в підходах до "податкової реформи"... Коли знаходимо спільне, закріплюємо. І головне – починається зворотна хода. Якщо людина поговорила, засвоїла аргументацію, виходить у свою фракцію, і вже "Наша Україна" своєю мовою озвучує цю ідею, "Регіони" – своєю. Тобто це і є зворотний шлях. Яка влада може бути без зворотного шляху? Інколи, звичайно, може", – зауважив він.

Зінченко відкинув припущення про можливість свого балотування в президенти, вказавши на хибність думки про те, що "якщо хтось висловив думку, яку не погоджено з політбюро, значить, він "лізе" в президенти".

Зінченко також не сказав, яким чином він балотуватиметься до парламенту в 2006, коли туди тепер обиратимуть лише за списком партії.

"До 2006 року ще далеко, і ще виникатимуть досить серйозні угруповання. Тож говорити, кому я надам перевагу, зарано. До того ж, не хочу надавати перевагу, я просто братиму участь у роботі тієї політичної сили, яка ставитиме перед собою великі завдання", – зазначив віце-спікер.

При цьому він додав, що негативно ставиться до закону про вибори, бо вважає, що закон про вибори на пропорційній основі в нашій державі "мав би бути обмежений лише обласним рівнем".

Читайте також:

Литвин відхрещується від створення "Громадянської позиції"

У парламенті з'явиться нова фракція з більшовиків і нашоукраїнців?



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування