Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО НЕ ВПЕВНЕНИЙ, ЩО КОНСТИТУЦІЮ ЗМІНЯТЬ

Середа, 7 квітня 2004, 17:01
Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко не впевнений у тому, що в четвер Верховна Рада ухвалить зміни до Конституції.

"Якщо дивитися по сьогоднішній ситуації, я не впевнений, що завтра зміни в Конституцію пройдуть. Я думаю, дуже важливим буде сьогоднішній вечір, сьогоднішня ніч для того, щоб сформувати кінцеву позицію, для того, щоб це голосування не було успішним", – заявив Ющенко в інтерв'ю журналістам.

Лідер "Нашої України", зокрема, підкреслив, що голосування по постанові про процедуру розгляду поправок у Конституцію свідчить про те, що була цілком зігнорована позиція соціалістів, членів блоку "Наша Україна" і БЮТ, що не брали участь у голосуванні.

"Це демонстрація того, що владі сьогодні діалог цей не потрібен", – підкреслив він.

У той же час Ющенко відзначив, що у Верховній Раді спостерігається очевидний політичний тиск на народних депутатів у зв'язку з голосуванням по змінах в Основний закон.

Коментуючи позицію лідера фракції Соцпартії Олександра Мороза, депутат підкреслив, що "непослідовна позиція (Мороза) дає можливість влади так поводитися, тому що сьогодні на таке поводження влади необхідно реагувати одним – бойкотом цього всього процесу".

"Коли ж на переговори зараз до Леоніда Кучмі пішов Йосип Вінський як перший заступник Мороза, для мене це – позиція подвійного стандарту", – заявив Ющенко.

Коментуючи заяву лідера БЮТ Юлії Тимошенко про те, що Мороз "перейшов у команду Банкової", Ющенко сказав: "Завтра голосування покаже". "Те, що сьогодні відбувається – це демонстрація того, як влада вже ігнорує самих соціалістів", – сказав Ющенко.

На його думку, позиція значної частини депутатів фракції СПУ абсолютно відрізняється від тієї, котру оприлюднює керівництво фракції.

Про це, за словами Ющенка, його інформували "колеги зі СПУ", при тому, що серед членів фракції соціалістів "поширюються чутки" про те, що Ющенко "ходить до президента". "Це робиться тільки для того, щоб дискредитувати фракцію", – вважає лідер "Нашої України".

Він також підтвердив, що в четвер біля стін парламенту буде проведена акція протесту проти внесення змін у Конституцію.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...