Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Харків, Донецьк і Дніпропетровськ "здали" Омельченка

Середа, 2 червня 2004, 14:10
Київський міський голова, президент Асоціації міст України Олександр Омельченко критикує міські ради Харкова, Донецька та Дніпропетровська за їх відмову підтримати Київ та підвищити тарифи на проїзд в міському комунальному транспорті.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на засіданні правління Асоціації. “Ми домовлялися з Харковом, Донецьком та Дніпропетровськом, а ви мене просто здали”, - сказав Омельченко.

Він також наголосив, що через відмову зазначених міськрад переглянути ціни на проїзд, вони тепер не мають достатньо коштів для оновлення рухомого складу свого транспорту. “Тепер добивайте свої старі тролейбуси, трамваї та автобуси”, - сказав мер Києва, нагадавши, що, згідно з указом президента, транспорт, старший 12 років, не може виходити на маршрут.

“Ви ж ставите під удар своїх директорів (транспортних підприємств) - вони ж сидіти будуть, якщо станеться аварія”, - наголосив Омельченко.

Як повідомлялося раніше, влада Києва оголосила на початку року про намір з середини березня підвищити ціни на проїзд у міському транспорті: одноразова поїздка у наземному транспорті Києва мала коштувати 75 коп., у метро – 1 грн. Відповідне рішення підтримала Київрада, однак Управління юстиції столиці двічі відмовило в реєстрації постанови про зміну тарифів на транспорт.

У Харкові також мали намір підвищити ціну на проїзд у метро. Однак 2 березня, перебуваючи у цьому місті, президент України Леонід Кучма заявив, що він “категорично проти підвищення цін на транспорт” як в Києві, так і в Харкові. Після цього голова Харківської облдержадміністрації Євген Кушнарьов, говорячи про ціни на проїзд у транспорті, заявив, що рішення буде прийняте “на користь людей”. Він вважає, що резерви можна знайти в самому метрополітені. Зокрема, за його словами, буде підвищено орендну плату за використання площ метрополітену для реклами і торгових точок.

На думку президента, “коли Київ почує, що Харків знайшов резерви і не підвищив ціни на метро, може, і в Києві щось пошукають”. Як вважає Кучма, “резерви завжди є”, а у Києві “з фінансової точки зору трохи краще, може, і він щось пошукає”.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування