Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кларк сказав Кучмі, що Україна потрапить у НАТО

Середа, 2 червня 2004, 15:57
Президент України Леонід Кучма зустрівся з відомим політичним діячем Сполучених Штатів Америки Уеслі Кларком.

Про це у середу повідомляє прес-служба президента.

У ході розмови було обговорено питання міжнародної політики, зокрема ситуації в Іраку. Уеслі Кларк назвав дуже важливим перебування українського контингенту в складі миротворчих сил в Іраку і відзначив високий професіоналізм українських миротворців.

"Я працював з українськими солдатами в Боснії і знаю, що така співпраця була дуже ефективною", – сказав він.

Під час зустрічі також було відзначено необхідність здійснення системних заходів для успішного завершення операції в Іраку й прийняття відповідної Резолюції Ради Безпеки ООН.

Співрозмовники зупинилися на темі нинішнього співробітництва України і НАТО. На початку розмови президент України відзначив: "Ми із задоволенням згадуємо нашу взаємодію і Вашу роль як Головнокомандувача Об`єднаними Збройними силами НАТО. Я думаю, що співпраця України і НАТО була помітною".

Кучма також підкреслив, що Україна і надалі готова до конструктивного співробітництва з Альянсом.

У свою чергу, Уеслі Кларк назвав правильним рішення України щодо визначення стратегічного курсу до НАТО. "Україна є ключовою країною для Європи, - наголосив він. – Я вважаю, що в майбутньому Україна стане членом НАТО".

Під час розмови Уеслі Кларк відзначив "суттєвий економічний прогрес, якого досягла Україна за останні роки". Він також порушив тему інвестиційного співробітництва України і США: "Одна з цілей мого візиту - зацікавити американських бізнесменів прийти в Україну".

У свою чергу, Леонід Кучма підкреслив: "На сьогодні є всі можливості для активнішої присутності американського бізнесу в Україні".

У ході зустрічі, крім того, було обговорено питання майбутніх президентських виборів в Україні і США.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...