Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛАЗАРЕНКУ НЕ ВАРТО ЇХАТИ З США. ЙОГО ШУКАЄ ІНТЕРПОЛ

Середа, 2 червня 2004, 21:05
Національне центральне бюро Інтерполу в Україні 15 березня 2004 року поновило термін дії міжнародного розшуку екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка до серпня 2008 року.

Про це повідомляється в середу на сайті Центру громадських зв'язків МВС України.

Вказана інформація направлена до 181 країни світу для приєднання до розшуку Лазаренка, зазначається в повідомленні.

Поновлення ордеру на розшук викликано тим, що кінцева мета розшуку, а саме екстрадиція Лазаренка в Україну не була досягнута, а також те, що судовий процес у Сан-Франциско перебуває у завершальній стадії, результатом якого може стати звільнення Лазаренка з урахуванням строку його попереднього ув’язнення та можливий виїзд за межі США, тому "зняття його з розшуку є недоцільним".

"Перебування Лазаренка у розшуку каналами МОКП - Інтерпол також викликане тим, що процедура його екстрадиції в Україну з території США ускладнена відсутністю двостороннього договору про видачу правопорушників між Україною та США. Екстрадиція Лазаренка в України буде вирішуватися на міждержавному рівні", - говориться в повідомленні.

НЦБ Інтерполу нагадує, що у лютому 1999 року відносно громадянина України Лазаренка Павла Івановича, 23 січня 1953 року народження, уродженця с. Карповка Широковського району Дніпропетровської області, власника паспорта громадянина України – АЕ 000001, який є також власником громадянина Панами - А000330, виданого 13 січня 1995 року, Генпрокуратурою України порушена кримінальна справа № 49-800 за вчинення злочинів, передбачених статтями Кримінального Кодексу.

А саме: 86-1 "Розкрадання державного або колективного майна в особливо великих розмірах", 80-1 "Приховування валютної виручки", 165 ч.2 "Зловживання владою або посадовим становищем".

У зв’язку "з неможливістю встановлення місцезнаходження зазначеного громадянина Генеральною прокуратурою України було оголошено його розшук та обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту".

З 23 лютого 1999 року ГУБОЗ МВС України проводяться заходи з розшуку Лазаренка.

На підставі матеріалів, отриманих з Генеральної прокуратури України та ГУБОЗ МВС України, безпосередніх ініціаторів, у 1999 році Національним центральним бюро Інтерполу в Україні підготовлена та направлена інформація до Генерального секретаріату Міжнародної організації кримінальної поліції – Інтерпол з метою оголошення в міжнародний розшук громадянина України Лазаренка.

У березні 1999 року Лазаренко був затриманий на території США компетентними органами цієї країни.

На даний час вказаний громадянин перебуває на території США (м. Сан–Франциско), де є суб’єктом судового розгляду, зазначає НЦБ Інтерполу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...