Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче стати посередником між кандидатами в президенти?

П'ятниця, 4 червня 2004, 18:21
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що парламент може стати посередником між кандидатами на посаду президента для укладання між ними "угоди про ненапад".

Таку думку він висловив у п’ятницю, 4 червня, під час зустрічі з колективом редакції газети "Голос України" з нагоди Дня журналіста, повідомляє прес-служба парламенту.

Відповідаючи на запитання стосовно внутрішньополітичної ситуації в країні в ході підготовки до президентських виборів, Литвин висловив ідею щодо можливого "посередництва з боку парламенту" між кандидатами на найвищу посаду в державі після їх реєстрації в ЦВК для укладання між ними "угоди про ненапад", яка б передбачала змагання ідей, програм, що запобігло б "образливим формам" передвиборчої боротьби.

Характеризуючи ситуацію в країні, Литвин зазначив: "Нам потрібен глибокий аналіз ситуації і чітке виокремлення суспільно-політичних деформацій, вироблення механізмів їх виправлення".

"Головною турботою повинна бути побудова цивілізованої суспільної, владної, політичної, економічної системи. Саме з цією метою і потрібна політична реформа, яка б розосередила владу і забезпечила не лише наявність владних повноважень, а і відповідальність владних гілок і структур", - додав він.

Литвин також спрогнозував, що протягом цієї сесії може відбутися голосування простою більшістю за один із законопроектів про внесення змін до Конституції України.

Вітаючи колектив "Голосу України" зі святом, він сказав: "Дуже добре, що ваша газета не перетворилася на дошку оголошень, і попри велику кількість обов’язкових офіційних матеріалів є не лише корисною, а й цікавою для читачів".

"Голос України зберіг об’єктивність, виявився не втягнутим у політичну боротьбу. Відкриваю вранці вашу газету для того, щоб відчути пульс життя країни", - зазначив спікер.

Литвин привітав колектив редакції з Днем журналіста і вручив відзнаки Верховної Ради співробітникам газети.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування