Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко – заручник маніпуляцій Пінчука з Бушем, Бжезинським і Кларком?

Понеділок, 7 червня 2004, 13:54
Вердикт присяжних у справі "Сполучені Штати Америки проти Павла Лазаренка" є "ще одним підтвердженням таємних домовленостей між чинним в Україні режимом та окремими представниками правосуддя США".

Про це йдеться в заяві президії політради політичної партії "Громада", поширеній у понеділок у ЗМІ.

"Громадівці" зазначають, що про наявність таких "закулісних інтриг" ще наприкінці травня під час прес-конференції у Сан-Франциско згадував колишній охоронець українського президента Микола Мельниченко.

В заяві зазначається, що члени "Громади" обурені вердиктом присяжних, які, як відомо в минулий четвер визнали Лазаренка винним за всіма 29 пунктами обвинувачення.

"Американські присяжні радше керувалися бажанням захистити авторитет власної держави, котра незаконно утримувала під вартою протягом 4,5 років іноземного громадянина, ніж потребою встановити істину", - говориться в заяві.

"Розуміємо готовність простих американських громадян – членів журі присяжних, - покарати зло у будь-яких його проявах, але не можемо зрозуміти поведінки людей, які взяли на себе тягар відповідальності за підступні інтриги Кучми та його режиму", - зазначається в ній.

За словами "громадівців", Лазаренко "фактично став заручником маніпуляцій українського президента та його олігархічного оточення, котре для реалізації своїх далекосяжних планів спонсорує проведення зустрічей Кучми з екс-президентом США Джорджем Бушем-старшим, американським політологом Збігневом Бжезинським чи колишнім командувачем військ НАТО у Європі Веслі Кларком".

"Фінансування президентською родиною відвідин впливовими у недалекому минулому політиками політичного банкрута Кучми, окрім суто іміджмейкерських цілей, покликаних хоч якось виправдати балотування на третій термін президентства, переслідували й мету впливу на американську громадськість, аби показати, що політичного аспекту у так званій "Справі Лазаренка" немає, оскільки Кучма є начебто політиком, шанованим світовим співтовариством", - зазначає президія "Громади".

В заяві також наголошується, що "ця, нашвидкуруч сфабрикована українською владою, брехня поки що стала визначальним фактором впливу на долю лідера "Громади".

Президія "Громади" також висловлює переконання, що вердикт присяжних – це не "остання крапка" у судовому процесі "США проти Павла Лазаренка".

"Ми впевнені, що суд ще на рівні першої інстанції обов‘язково зверне увагу на усі юридичні недоречності, котрі пропустили повз свої очі й вуха присяжні", - сказано в заяві.

"Суд ще до початку наступного засідання, запланованого на 16 вересня, буде зобов‘язаний повернутися до цілої низки клопотань, заявлених стороною захисту. Він мусить повернутися до допиту усіх свідків захисту, у тому числі й Леоніда Кучми і врахувати усі без винятку моменти "Справи Лазаренка", і у першу чергу – політичні, оскільки саме вони стали першопричиною переслідування лідера української опозиції", - зазначає "Громада".

"Ми впевнені, що після об‘єктивного, компетентного та неупередженого розгляду справи лідер "Громади" зможе остаточно довести свою невинуватість перед Законом. І для цього є більш, ніж вагомі аргументи!", - наголошено в заяві.

Також "Громада" зазначила, що цією заявою вони застерігають тих представників влади, котрі нині "спробують подати нашого лідера, як людину, що провинилася перед законами Сполучених Штатів Америки".

"Вердикт присяжних – це ще не рішення суду, це лише право на винесення обвинувального вироку. А такого вироку, після розгляду усіх доказів, якими володіє захист, ми впевнені не буде за жодних обставин!", - наголошено в заяві.

Як відомо, протягом останніх місяців Україну відвідали ряд американських громадських діячів. Серед них Буш-старший і Веслі Кларк дійсно були в Україні на запрошення Віктора Пінчука. Натомість візит Збігнева Бжезинського був організований Центром стратегічних та міжнародних досліджень.

Читайте також:

ДЖЕНКІНС ЩЕ МОЖЕ СКАСУВАТИ ВИРОК ЛАЗАРЕНКУ?

У США ЛАЗАРЕНКА ВИЗНАЛИ ВИННИМ ЗА ВСІМА ПУНКТАМИ ЗВИНУВАЧЕННЯ. Він був готовий до цього

СУДДЯ ВІДМОВИВСЯ ПОВЕРНУТИ ЛАЗАРЕНКА ДО В'ЯЗНИЦІ

Повернення Лазаренка чекає-не дочекається Генпрокуратура

CSIS СПРОСТОВУЄ: ВІЗИТ БЖЕЗИНСЬКОГО НЕ ОРГАНІЗОВУВАВ ПІНЧУК


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування