Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Викрадач бюлетенів у Мукачевому виявився фальшивим

Понеділок, 5 липня 2004, 15:02
Слідство не знаходить підтвердження заявам затриманого в Мукачевому за підозрою в крадіжці виборчих бюлетенів.

Про це заявив в понеділок на прес-конференції в Києві заступник начальника прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

"Його допитали, але слідство не знайшло підтверджень словам, сказаним у його заяві", - сказав Бойченко.

"По суті це самообмова", - сказав заступник начальника прес-служби. Нічого серйозного, відзначив Бойченко, слідство у його заяві не вбачає.

Він нагадав, що ця людина на даний момент знаходиться на підписці про невиїзд. При цьому Бойченко додав, що жодних конкретних рішень у його відношенні не ухвалювалося.

Вибори міського голови Мукачевого відбулися 18 квітня. За даними місцевого виборчкому, підтримуваний "Нашою Україною" Віктор Балога програв Ернесту Нусеру.

Опозиція заявила про фальсифікацію виборів. Пропали також бюлетені. Були порушені 5 кримінальних справ, зокрема, по фактах порушення порядку; хуліганства і по факті викрадення бюлетенів.

Пізніше, раніше засуджений непрацюючий житель Мукачевого прийшов до Мукачевського міськвідділу міліції 31 травня з повинною.

Ця людина розповіла, що близько 2.15 ночі з 20 на 21 квітня він і ще одна людина проникнули у виконком, зв'язали чергового охоронця і, скориставшись відсутністю міліції (за словами сержанта патрульно-постової служби міліції Михайла Жумели, що чергував вночі, був відданий наказ залишити приміщення), зламали двері в кімнату, де зберігалися документи і вкрали близько 5 тис. бюлетенів.

"Частину з них знищили на місці, інші вивезли на окраїну Мукачевого і спалили на березі річки Латоріца", - повідомили в УМВС України в Закарпатській області.

Як розповів у міліції затриманий, другий чоловік, що брав участь у крадіжці, помер 10 травня від важкої хвороби - відкритої форми туберкульозу. Затриманому ж був винесений запобіжний захід у виді арешту.

1 червня уповноважена з прав людини Ніна Карпачова зачитала в парламенті заяву сержанта патрульно-постової служби з Мукачевого Михайла Жумелі, де він повідомляє, що залишив будинок міськради, де зберігалися виборчі бюлетені, і яке він з колегами охороняв, за наказом свого керівництва.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...