Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черномирдіну все зрозуміло з Януковичем, а на Ющенка він ще подивиться

П'ятниця, 9 липня 2004, 15:58
Російський бізнес ставить на того кандидата в президенти України, який зможе забезпечити політичну й економічну стабільність в країні.

Про це заявив посол Російської Федерації у Києві Віктор Черномирдін в інтерв'ю тижневику "Кореспондент", яке вийде 10 липня.

"Сказати, що Росія нікому не віддає перевагу, була б не чесно. Ми віддаємо перевагу тому, хто буде просувати реформи далі. А Віктор Янукович - прем'єр. Він проводить лінію президента і парламенту України", - заявив дипломат.

З приводу найрейтинговішого кандидата в президенти Віктора Ющенка, Черномирдін зазначив, що наміри лідера опозиції не до кінця ясні.

"Яку політику буде проводити Янукович, ми розуміємо. Навряд чи хтось перешкодить йому тримати нинішній зовнішньополітичний курс. А щодо Ющенка - подивимося... Кожний з них розуміє, на що йде. І збав його Боже, якщо не розуміє. Якщо майбутній президент не захоче хороших відносин Росії і України, український народ цього не дозволить", - заявив посол.

Крім того, Черномирдін сказав, що у Москви немає претензій в зв'язку з конкурсом на приватизацію металургійного гіганта "Криворіжсталь", в якому нібито обійдені інтереси російської "Сєвєрсталі".

"А що в цьому нового? У Росії є окремі губернатори, які також не пускають чужих в економіку, - сказав посол. - Україна сформулювала умови, які підходили тільки для національного інвестора. Це її внутрішня справа, тому в Росії цю історію не сприйняли хворобливо".

Як повідомлялося, Фонд держмайна оголосив конкурс з продажу 93,02% акцій "Криворіжсталі" 12 травня за початковою ціною 3806 млн. грн., а 14 червня підбив його підсумки, визнавши переможцем промислово-фінансовий консорціум "Інвестиційно-металургійний союз" (ІМС), що запропонував за пакет 4260 млн. грн.

У складі ІМС дев'ять учасників: корпорація "Інтерпайп" і підприємства, що входять у неї - Нижньодніпровський трубопрокатний завод, україно-кіпрская компанія "Байп", банк "Кредит-Дніпро" і страхова компанія "Аура"; ЗАТ "Укрінвест", що є акціонером УкрСиббанку, а також контрольовані донецьким ЗАТ "Сістем Кепітал Менеджмент" меткомбінат "Азовсталь", Авдієвський коксохімічний завод і коксохімзавод "Маркохім".

"Криворіжсталь" - найбільший в Україні виробник металопродукції, частка якого на ринку сягає 20%.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування