Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича називають "чорним конем" і порівнюють з Лукашенком

Понеділок, 2 серпня 2004, 11:57
Польські видання вважають, що Віктор Янукович може відмовитися від лояльності Росії після обрання президентом через лобіювання інтересів донецьких олігархів.

Вони також відзначають велику кількість позитивних сюжетів про кандидата в президенти Януковича на телебаченні, повідомляє "Острів" з посиланням на Polskie Radio.

Публіцист Вацлав Радзиванович у статті під заголовком "Ну точно, як в Мінську" у "Газеті Виборчій" відзначає, що був шокований тим, що побачив на телебаченні в Україні - майже всі телеканали розхвалювали Януковича так, як у Білорусії розхвалюють Олександра Лукашенка.

"Після декількох днів перебування в Києві я знаю, що подібна ситуація на всіх державних телевізійних каналах. Багато говориться про Януковича, причому лише в схвальних тонах, а про Ющенка говориться мало, та й то лише погано. Ну, точно, як у Мінську", - пише Радзиванович.

Інша польська газета "Жицє" у статті під заголовком "Кінець красивих ілюзій" пише: "Багато політиків нагадують, що чорний кінь Кремля Віктор Янукович у майбутньому зовсім не повинен виявляти лояльності стосовно Москви. Цей політик представляє інтереси олігархів з Донецька, що здебільшого займаються множенням своїх капіталів на торгівлі металовиробами".

Газета припускає, що оскільки "в Росії також є люди, що заробляють у такий спосіб", може виявитися, що "замість панслов'янскої дружби буде панслов'янска конкуренція..."

"Жицє" не приховує своїх симпатій: "Добре було б, якби вибори виграв Віктор Ющенко. Може, тоді Варшава використовувала б свій історичний шанс на справжню дружбу з Україною".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування