Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма таки віддав Севастополь Росії. Але поки що не повністю

Вівторок, 3 серпня 2004, 10:52
Начальник головного штабу Військово-морських сил України Ігор Кабаненко визнав плани перебазування принаймні частини українського флоту з Севастополя.

Запевнення начальника штабу ВМС – це відповідь на заяву громадського комітету "Український Севастополь", який звинуватив українську владу в намірі зробити Севастополь базою розташування лише російського Чорноморського флоту.

У своїй відповіді на це Кабаненко не уточнив, яку саме частину флоту буде перебазовано.

У поширеній заяві з посиланням на добре поінформовані джерела у ВМС України громадський комітет "Український Севастополь" сповістив про домовленість між Леонідом Кучмою і Володимиром Путіним щодо виведення українських військових кораблів зі Стрілецької бухти в Севастополі та переміщення їх на базу Донузлав.

Автори заяви вважають, що цей крок може потягти за собою запровадження повного контролю російських збройних сил над українським містом Севастополь.

Коментуючи ту заяву, начальник головного штабу ВМС України Ігор Кабаненко заперечив можливість масштабних перебазувань українського флоту з Севастополя, але підтвердив наміри командування цього року перевести кілька кораблів до бухти Донузлав.

Кабаненко сказав, що це робиться задля того, щоб здешевити для держави утримання Військово-морських сил, а за рахунок заощаджених коштів поновити склад кораблів та створити в майбутньому потужне морське військо.

Натомість громадський комітет "Український Севастополь" заплановане переміщення українських кораблів із Севастополя до Донузлава називає початком геополітичної поразки України на власних південних теренах.

Українська служба Бі-Бі-Сі

Читайте також:

КУЧМА ВІДДАВ СЕВАСТОПОЛЬ РОСІЇ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування