Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перед виборами по Україні поїхав вертеп.

Середа, 8 вересня 2004, 14:15
Діяльності "Театру політичного вертепу" влада намагається чинити перепони.

Про це повідомив керівник проекту Володимир Даниленко, про що передає сайт центрального штабу Ющенка.

"Коли бригада театру приїхала в Лозову, Харківська область, біля місця розташування театру несподівано опинились мер міста, начальник ДАІ та начальник райвідділу міліції. Вони наказали їхати усім до райвідділу", - розповів Даниленко.

"На них одразу вийшов харківській обласний штаб, прислали харківського кореспондента і нас відпустили. Я думаю, що інформація витікла, коли я розмовляв з керівником Штабу по телефону. Це сталось тому, що телефон прослуховується", - повідомив артист.

"Театр політичного вертепу" нещодавно розпочав діяльність в Україні.

Основне завдання "Політичного вертепу" – ідеологічне: "Ці театри покликані відродити в людях почуття свідомості, впевненості у те, що іде правда. Якщо ця правда прийде, то людям нема чого боятися", - розповів Даниленко.

"Є дуже багато обурених владою людей. Але вони не до кінця впевнені, чи Ющенко здатний перемогти. І наш проект покликаний переконати людей в тому, що ми здатні перемогти", – заявив Даниленко

"Це театр вуличної сатири, покликаний через слово, образ та пісню політично зорієнтувати людей. У проекті задіяні молоді професійні актори, випускники театрального інституту Карпенка-Карого, співаки та КВНщики. Автори текстів пісень та п’єс - найкращі письменники та пісняри-барди", - повідомив Даниленко.

Артист також повідомив, що театр у першу чергу працює в регіонах як російською, так і українською мовами. Він також розповів, що не всі погоджувались брати участь у вертепі: "Цей проект вимагає від людей мати громадянську мужність. Приходили актори, які дивились на сценарій та відмовлялись".

"Театр працює у всіх регіонах центральної, південної та східної України, за винятком Галичини та Волині. Наприклад, у нас є група "Південь", російськомовна команда, яка працює в Криму, Одесі, Миколаєві. Є команда, яка працює у великих містах, містах мільйонниках – Дніпропетровськ, Луганськ, Запоріжжя, Харків, Донецьк. Є і україномовні команди" ,- розповів він.

Даниленко також додав, що у репертуарі театру є п’єси, які "висміюють комуністів та владу".

"Одна з п’єс називається "Комуністи не продаються". Вертеп виступає в масках. Є маски Кучми, Ющенка, Мороза, Симоненка та Януковича. Маски дуже пізнавані, чіткі, смішні, шаржовані", - каже Даниленко.

"Актори ходять в цих масках, виступають, з’ясовують стосунки. Мотив тих інтермедій – як не допустити до влади Віктора Ющенка. Що робити, щоб його не допустити, "бо ми його дуже боїмося". Наприклад, персонаж, який грає Кучму говорить Симоненко: "якщо Ющенко прийде, то я сяду, а якщо я сяду, то ти ляжеш!" - розповідає керівник проекту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування