Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат написав Януковичу, що той порушує закон, коли не віддає документи про судимості

Середа, 8 вересня 2004, 15:17
Нардеп Григорій Омельченко оприлюднив текст запиту до Віктора Януковича щодо його судимостей, який він передав йому особисто у вівторок і який був направлений як депутатський запит у середу.

"Змушений звернутися до Вас з депутатським запитом у зв'язку з тим, що Ви порушили чинне законодавство", - звертається Омельченко до Януковича.

За словами Омельченка, порушення Януковича полягало в тому, що він не надав відповіді "на два мої депутатські звернення (від 29 липня та З0 серпня 2004 року) про надання мені завірених копій судових рішень та інших документів про Ваші колишні судимості".

"Ці звернення, згідно з розписками, надійшли до Кабінету Міністрів України особисто на Ваше ім'я 2 та 31 серпня 2004 року", - стверджує нардеп.

"7 вересня 2004 року в сесійному залі Верховної Ради України в присутності групи народних депутатів (Червонія, Мовчана, Шкіля та інших) я особисто вручив Вам ксерокопії зазначених депутатських звернень та розписок про їх отримання і повідомив, що до цього часу не отримав від Вас відповіді на ці звернення та завірених копій судових рішень про Ваші колишні судимості", - продовжує Омельченко.

"Я попросив Вас невідкладно виконати мої, як народного депутата, законні вимоги щодо надання мені завірених копій зазначених судових рішень та інших документів", - звернувся Омельченко до прем’єра.

Він вимагає направити завірені копії вироків судів, якими Янукович був визнаний винним у вчиненні насильницьких злочинів і двічі засуджені до позбавлення волі, а також постанови Донецького обласного суду про зняття (погашення) його судимостей чи реабілітацію.

Також серед переліку документів, які вимагає Омельченко, є постанови слідчого (прокурора) про закриття кримінальних справ, порушених проти Януковича за вчинення інших злочинів, а також клопотання льотчика-космонавта Берегового до Донецького обласного суду.

У запиті Омельченко нагадує Януковичу, що він як член Української республіканської партії "Собор" у липні брав участь у експедиції "Соборна Україна — 2004".

"Ми побували в Київській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Черкаській, Хмельницькій, Чернівецькій та інших областях. Провели десятки зустрічей з людьми. Не було жодної зустрічі, на якій би мені не ставили запитань щодо Ваших судимостей".

За словами Омельченка, "особливо гостро ці питання ставили офіцери".

"Адже згідно з Конституцією України Президент є одночасно і Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України. Нагадаю Вам, що згідно з чинним законодавством особа, яка була засуджена, не може бути призначена навіть на посаду міліціонера", - ідеться у запиті Омельченка.

"Українська Правда"

Читайте також:

За логікою штабу Януковича, в Україні – 47 мільйонів бандитів

Омельченко продовжує переслідувати Януковича з його судимостями

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...