Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колір виборів президента – бірюзовий

П'ятниця, 1 жовтня 2004, 17:13
Центральна виборча комісія України своєю постановою затвердила форму та текст виборчого бюлетеня.

Про це в п’ятницю повідомив на прес-конференції голова ЦВК Сергій Ківалов.

Згідно з постановою, бюлетень бірюзового кольору матиме розмір 20 на 48 сантиметрів і міститиме 24 прізвища кандидатів на пост президента України.

У бюлетені також будуть використані графічні та інші захисні елементи, нанесені спеціальною захисною фарбою.

Ківалов також повідомив, що бюлетень міститиме 12 ступенів захисту. Він підкреслив, що на кожному бюлетені буде проставлено номер дільниці та номер територіального виборчого округу.

За словами Ківалова, завдяки таким заходам підробити бюлетені буде "практично неможливо". Він наголосив, що завдяки нумерації, яка також буде проставлена на відривному контрольному талоні бюлетеня, його неможливо буде передати з однієї дільниці на іншу. "Цим виключається можливість фальсифікації", - наголосив він.

Ківалов також повідомив, що напередодні дня виборів президента України, ЦВК випустить спеціальні інформаційні матеріали для виборців, аби вони могли зорієнтуватися, як краще вкладати заповнений бюлетень, зважаючи на його досить великий розмір та прозору скриньку.

Заступник голови ЦВК Ярослав Давидович сказав, що передбачається встановити резерв бюлетенів в розмірі 4% від кількості громадян, включених до списків виборців.

Він також повідомив, що в Україні має бути виготовлено 40 млн. бюлетенів. Відповідно по 20 млн. будуть виготовляти "Поліграфвидат" та Монетна фабрика.

Підприємства друкуватимуть щодоби 1 млн. бюлетенів. Друкуватимуться бюлетені з 3 по 20 жовтня.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...