Чи отруїли Ющенка, стане відомо за тиждень

Вівторок, 5 жовтня 2004, 12:47
Результати судово-медичної експертизи, у результаті якої може бути підтверджений або спростований факт отруєння Віктора Ющенка, можливо, будуть готові за тиждень, їх експертизу проводять спеціальні органи в Австрії.

Про це у вівторок повідомив народний депутат, член тимчасової спеціальної комісії з розслідування обставин отруєння Ющенка Микола Рудьковський (фракція СПУ).

За його словами, така експертиза розпочата в Австрії "два дні тому".

Рудьковський пояснив, що її проводить структура, аналогічна судово-медичній експертизі в Україні.

"Ми будемо звертатися до судмедекспертів при Міністерстві внутрішніх справ Австрії для того, щоб одержати її результати, але для цього необхідно згода Віктора Андрійовича", - відзначив народний депутат.

Відповідаючи на питання про можливе проведення аналогічної експертизи в Україні, Рудьковський висловив думку, що для цього немає необхідності.

"Після проведення експертизи австрійськими експертами я не думаю, що є сенс проводити її в Україні. Я переконаний, що австрійські судмедексперти не будуть фальсифікувати", - підкреслив він, висловивши сподівання, що результати цієї експертизи стануть відомі через тиждень.

Коментуючи результати поїздки в Австрію п'яти членів слідчої комісії, серед яких знаходився і він, Рудьковський відзначив, що ні йому, ні його колегам не були пред'явлені аналізи, які б підтверджували наявність хімічних елементів і хімічних субстанций нехарчового походження в організмі Ющенка.

"Поки ніхто не може сказати, що було отруєння", - підкреслив він.

За словами депутата, кандидат у президенти проходить курс лікування від вірусної інфекції, у ході якого вживає антибіотики й інші препарати. "Йде інтенсивне лікування", - підкреслив він.

Крім того, відзначив депутат, члени комісії одержали усну інформацію "по першій частині" перебування Ющенка в Австрії з 10 по 18 вересня.

За його словами, члени слідчої комісії спілкувалися з одним з лікуючих лікарів Ющенка, професором Миколою Корпаном, а також директором клініки "Рудольфінерхауз", де проходив лікування лідер "Нашої України".

"У письмовому вигляді питання на наші відповіді й аналізи клініка підготує до середи", - відзначив Рудьковський, висловивши у той же час сумнів у тому, що слідча комісія одержить ці відповіді в той же день.

" Чи дасть на це згоду сторона Віктора Андрійовича, щоб комісія ознайомилася з матеріалами, невідомо. Як тільки питання заходило про це в понеділок, адвокат Ющенка відразу висловлював недовіру тим чи іншим депутатам. Я висловлюю великі сумніви, що в середу ці відповіді будуть", - підкреслив Рудьковський.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Хто робив фальшивий прес-реліз про Ющенка?

Усе про отруєння Ющенка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...